DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik v Klingenthalu ujel in prehitel Brecla

20.03.2021

Na predzadnji tekmi svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu se je osme zmage v sezoni veselil Norvežan Jarl Magnus Riiber, naša predstavnika nista prišla do točk.

Vid Vrhovnik je v četrtem krogu prehitel Gašperja Brecla © GEPA

Finalno prizorišče letošnje sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji je namesto Schonacha Klingenthal. Organizatorji so včeraj zaradi premočnega vetra morali odpovedati celoten program, tudi danes je bilo nekaj težav, a na koncu se je vendarle izšlo. Najboljše izhodišče po skokih si je s 143 metri in 137,0 točkami priboril Norvežan Jarl Magnus Riiber, ki je imel pred Japoncem Akitom Watabejem, ki je skočil 138.5 metrov 6 sekund prednosti, tretji Rjota Jamamoto je imel 12 sekund zaostanka. Gašper Brecl je s 127 metri imel na 27. mestu dve minuti in 42 sekund zaostanka za Norvežanom, Vid Vrhovnik pa je na 39. mestu s 118 metri zaostajal še 58 sekund za Breclom.

Pred kombinatorci je bilo nato kar šest krogov v dolžini 1600 metrov. Po prvem je Brecl tekel na 28. mestu, zaostanek za vodilnim Riiberjem se je povečal za 15 sekund, Vrhovnik je tekel na 38. mestu. Po drugem krogu je bil Brecl na 32. mestu s skoraj tremi minutami in pol zaostanka, Vrhovnik pa je zaostajal slabe pol minute za Breclom na 38. mestu. Na polovici tekaškega dela preizkušnje je bil Brecl na 34. mestu, 14 sekund je na 38. mestu zaostajal Vrhovnik. V četrtem krogu je Vrhovnik prehitel Brecla, na 6,6 km je bil Vrhovnik na 37. mestu tri sekunde pred Breclom. V petem krogu je vodilna dvojica Riiber-Watabe naša tekmovalca prehitela za krog in tekme je bilo tako konec. Vrhovnik je zasedel končno 45. mesto, Brecl pa je tekmo končal na 48. mestu.

V zadnjih metrih preizkušnje je Riiber ušel Watabeju in se veselil nove zmage, osme v letošnji sezoni, Watabe je bil četrtič letos drugi, tretje mesto je v ciljnem šprintu zasedel Johannes Lamparter, svetovni prvak iz Obertstdorfa.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov