Kranjec 12. na zadnji tekmi sezone

20.03.2021


Lenzerheide v Švici je gostil zadnji moški veleslalom sezone svetovnega pokala. Med 22 tekmovalci na startu je bil tudi en slovenski predstavnik, Žan Kranjec.


Žan Kranjec, foto: Gepa

S startno številko 1 se je na pot podal Francoz Alexis Pinturault in postavil čas 1:01.19, ki se je izkazal tudi za najboljšega. Takoj za njim je nastopil Žan in s tremi četrtinami proge opravil odlično, v zadnjih nekaj zavojih pa je nato izgubil nekaj desetink. V cilju je zaostal 1.48 sekunde, kar ga je popeljalo na sedmo mesto. Drugo mesto je z 0.81 sekunde zaostanka zasedal Avstrijec Stefan Brennsteiner, tretji pa je bil Hvrat Filip Zubčić, ki se je na progi zadržal 1.04 sekunde več kot vodilni.

Kranjec je z zadnjo vožnjo sezone začel zelo dobro in bil v igri za uvrstitev na drugo mesto. Žal pa je pred položnejšim delom proge naredil napako, ki mu je vzela precej hitrosti in se uvrstil na takrat sedmo mesto. Pinturault je na koncu ugnal vso konkurenco in s tem prišel tudi do malega veleslalomskega in velikega kristalnega globusa. Zubčić je skočil na drugo mesto, tretji je bil Francoz Mathieu Faivre, Žan pa se je uvrstil na 12. mesto oziroma na sedmo v veleslalomskem seštevku.

Žan Kranjec (mp3): ''Bila je spet ena težka tekma, bila sta dva različna teka, prvi zelo hiter s postavitvijo naravnost, v drugem pa je bilo zelo zavito. V obeh tekih sem imel določene odseke zelo hitre, v obeh sem od zadnjega vmesnega časa do cilja izgubil največ. Sigurno si želim več kakor kažejo rezultati na zadnjih tekmah, a za mano ni lahko sezona. Bilo je veliko vzponov in padcev, veliko stvari se je zgodilo. Zdaj me čaka veliko dela v spomladanskem delu in potem poleti pred naslednjo sezono.''

Klemen Bergant (mp3): ''Za Žanom je sigurno najtežja sezona v njegovi karieri. Toliko težav, kot je imel, jih ni imel prej v celi karieri, tako njegovih osebnih, kot od težav z materialom, do dvomesečni odsotnosti sredi sezone. A kljub vsemu je pokazal, da je med boljšimi veleslalomisti na svetu. Na začetku sezone je prišel tudi na stopničke v Santa Caterini. Ima izhodišča za naprej, čaka ga pa oziroma vse nas, kar veliko dela, da pridemo na čisto in z materialom in z vsemi stvarmi, ki so se dogajale. Danes je po tistem, ko se je vrnil na svetovnem prvenstvu, še najbolj tekmoval. Izplen sicer ni tak, kot je bil v Banskem in na prvenstvu, a je bil v igri za višja mesta. Obakrat je spodaj, predvsem v drugem teku, je naredil veliko napako, kjer je izgubil kar veliko časa. A velik del obeh tekov je bil v igri za top pet. To me veseli, da se je pripravil, jasno manjka pa tista energija, ki mu je taka sezona, kar je normalno, pobrala. Žan gre v torek v Francijo na test smuči. Do konca sezone bo moral startati še nekaj slalomov, saj so pravila kdo lahko nastopa na olimpijskih igrah malo drugačna kot za svetovni pokal. Do konca sezono bomo z njim naredili štiri starte oziroma da bo štirikrat prišel v cilj. In jasno, potem še spomladanski trening, če bo to možno.''


Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov