Fak finale začel na 32. mestu, Slovenci izpolnili osnovni cilj

19.03.2021

Karavana svetovnega pokala v biatlonu je zbrana še na zadnjem letošnjem prizorišču, to je švedski Östersund.

Jakov Fak, foto: Gepa

Danes je bil na sporedu šprint, tudi s štirimi Slovenci v konkurenci. Najboljši rezultat je dosegel Jakov Fak, ki je končal na 32. mestu, potem ko je na prvem strelskem postanku zgrešil en strel, v stoje pa je pokril vseh pet tarč, z minuto in pol zaostanka pa je torej končal tik za prvo trideseterico. Miha Dovžan je po prvem streljanju imel 14. rezultat, zadel je vse tarče, v stoje je nato žal enkrat zgrešil in tekmo je končal na 53. mestu z 2 minutama in 13,7 sekundami zaostanka. Rok Tršan je prav tako zgrešil en strel, nenatančen je bil v stoje, 2 minuti in 26,5 sekund zaostanka pa je pomenilo 60. mesto. Tudi Alex Cisar je zgrešil en strel, v ležečem položaju, njegov zaostanek pa je bil 2 minuti in 37,6 sekund, kar je bilo na končnem 69. mestu žal devet sekund prepočasi za uvrstitev na jutrišnjo zaslodovanje.

Zmagal je Italijan Lukas Hofer, ki je pokril vseh deset tarč, tako kot tudi drugouvrščeni Sebastian Samuelsson, ki je zaostal 4 sekunde in tretjeuvrščeni Tarjei Boe, ki je zaostal 14,4 sekund.

Jakov Fak: "Zadnja šprinterska preizkušnja v sezoni je končana. Žal je rezultat precej slab, kljub temu, da je bila na strelišču le ena napaka. Tekaško sem se počutil dobro, a smo imeli določene težave na nivoju ekipe. Ni bilo hitrosti na progi, rezultat je temu primeren. Jutri bom skušal na zasledovalni tekmi teči čim bolje in izboljšati to pozicijo. Defenitivno bo ključno dobro streljati in upam, da bo vse drugo tudi tako kot mora biti."

Uroš Velepec: "Sezona gre h koncu. Po današnjem šprintu smo izpolnili osnovno nalogo, v pokalu narodov smo bili 10., kar pomeni, da imamo naslednjo sezono pet tekmovalcev na štartu. To je velik plus. Le nekaj točk smo zaostali za osmim mesto, za Ukrajinci. Z današnjo dobro tekmo bi se tudi to dalo narediti, a se ni izšlo. Mogoče malce smole z materialom. Glede na to, da smo celo sezono imeli dobre smuči, se ne moremo preveč pritoževati. Upajmo, da jutri popravimo te stvari in da bodo trije fantje okrog točk in še kakšno mesto višje in da naredimo še boljši vtis."

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov