Tiril Eckhoff ostaja nepremagana, Polona najboljša od Slovenk

19.03.2021

Najboljši biatlonci in biatlonke se za zadnje točke letošnje sezone merijo na Švedskem, kjer je na današnjem sprintu niz nepremagljivosti z Novega Mesta podaljšala Tirill Eckhoff.

Polona Klemenčič, foto: Gepa

Norvežanka je na sprintu v Östersundu šestič zapored stopila na najvišjo stopničko, potem ko je zgrešila en strel v stoje, a je v cilju imela 2,5 sekund prednosti pred nezgrešljivo Italijanko Dorotheo Wierer. Tretja je bila še ena Norvežanka, ki je pokrila vse tarče, Ingrid Landmark Tandrevold.

Na zadnjem sprintu sezone so nastopile tudi tri Slovenke. Dvoboj sestričen Klemenčič je dobila Polona, ki je v leže zgrešila enkrat, v stoje pa dvakrat in je z zaostankom 2 minut in 17,4 sekund zasedla 75. mesto, Živa pa je bila po ničli v leže nato žal trikrat nenatančna v stoje. Na cilju je imela devet sekund zaostanka za Polono, kar je bilo dovolj za 80. mesto. Tudi Nina Zadravec je zgrešila tri strele (1+2), v cilju pa je zasedla končno 99. mesto. Slovenk na jutrišnjem zasledovanju ne bo, tako kot tudi ne na nedeljski tekmi s skupinskim štartom, ko se bo letošnja sezona svetovnega pokala tudi uradno končala.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov