Smuka v Lenzerheideju odpovedana, Čater o sezoni

17.03.2021


Švicarski Lenzerheide zaradi obilice snežnih padavin v zadnjih dneh ne bo gostil finalnih smukaških preizkušenj za svetovni pokal. Organizator je včerajšnja uradna treninga za smučarke in smučarke in obe tekmi nameraval izvesti danes, a pogoji tega niso dovolili.


Martin Čater, foto: Gepa

V moški konkurenci bi moral slovenske barve braniti Martin Čater, ki ima za seboj točkovno gledano najboljšo smukaško sezono, ki jo je sklenil na 17. mestu v skupnem seštevku discipline. Start je bil seveda izjemen, saj je sredi decembra prejšnjega leta v Val d'Iseru prišel do svoje premierne zmage, nadaljevanje sezone pa se nato ni razpletlo po njegovih željah.

Naš smučar je na kratko povzel zadnjih nekaj mesecev: ''Mislim, da bi sezono moral razdeliti na par delov. Bil je super začetek in vrhunska zmaga. Tudi Val Gardena je bila še solidna, potem pa so bile težave s kolenom, zaradi udarca, ki sem ga doživel na skoku. Potem so se nizali slabši rezultati, smučanje in nezaupanje. Poskusil sem res maksimalno smučati, a enostavno nisem iztisnil tistega, kar bi lahko. Moram še analizirati celo sezono, bilo je nekaj dobrih in nekaj slabih stvari. Škoda, da je bilo danes odpovedano, nekaj točk bi mi prav prišlo, za skupno uvrstitev in boljšo startno številko. A mislim, da imam kar v redu izhodišče za drugo sezono.''

Zvočna izjava (mp3)
Martin Čater >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov