Zmaga na Norveško, Slovenija 23.

14.03.2021


Biatlonke in biatlonci so se pomerili na zadnji tekmi v mešanih štafetah v letošnji sezoni svetovnega pokala. V Češkem Novem Mestu so slovensko ekipo sestavljali Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Jakov Fak in Miha Dovžan.


Živa Klemenčič, foto: Gepa

Prvi slovenski nastop se ni iztekel po željah ekipe, saj strelsko Polona danes ni bila uspešna. Na prvem postanku je morala narediti tri poprave, po drugem pa je odšla v kar dva kazenska kroga, kar je pomenilo, da je Slovenija ob prvi predaji štafete zasedala zadnje, 25. mesto. Živa je na streljanju v leže naredila le eno popravo, s čimer je prehitela tekmico iz Finske, na drugem postanku pa so sledile tri poprave. Živo je v zadnjem krogu nato prehitela vodilna ekipa, kar je pomenilo, da je naša štafeta končala z nastopom, uvrščena pa je bila na 23. mesto.

Norveška ekipa je vodila od starta do cilja, na poti naredila le štiri poprave, obenem pa iz tekmovanja izločila kar deset reprezentanc. Z minuto in devetimi sekundami zaostanka je drugo mesto osvojila Italija, ki je naredila deset poprav, še 14 sekund več pa je z istim strelskim izkupičkom za svoj nastop potrebovala Švedska.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov