Fak osmi na zasledovanju, do točk tudi Dovžan

13.03.2021


Češko Nove Mesto je gostilo zasledovalno tekmo za biatlonce, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Med šestdeseterico nastopajočih je bila tudi slovenka trojica, Jakov Fak, Miha Dovžan in Rok Tršan, ki so se na 12,5-kilometrsko pot podali 40 sekund, minuto in 38 sekund ter minuto in 59 sekund za startno številko 1, ki jo je nosil Francoz Quentin Fillon Maillet.


Jakov Fak, foto: Prezlc Photography

Fak, ki je s prvim krogom začel deseti po vrsti, je na prvem streljanju pokril vseh pet tarč, prav tako na drugem, kar je pomenilo, da je še vedno zasedal isto mesto. Dovžan je na obeh streljanjih v leže zgrešil po enkrat, medtem ko je bil Tršan vsega skupaj nenatančen kar štirikrat.

Na polovici tekme je bil Jakov na 11. mestu, po novem odličnem strelskem nastopu pa se je povzpel na sedmo. Boj za višja mesta mu je nato odnesel tretji strel na zadnjem postanku, v cilj pa je prišel kot osmi. Miha je v stoje pokril vseh deset tarč in na koncu znova prišel do točk s 34. mestom, Rok, ki danes imel strelskega dne, nepokritih je namreč pustil osem tarč, pa je bil 59.

Po tem, ko je bil Fillon Maillet na polovici poti deveti, je s popolnim strelskim izkupičkom na streljanjih v stoje prišel do nove zmage. Na stopničkah sta se mu pridružila Norvežan Johannes Thingnes Boe in rojak Emilien Jacquelin.

Jakov Fak: ''Današnjo tekmo sem končal na osmem mestu. Poskušal sem biti čim bolj natančen na strelišču, na mojih prihodih je bilo dosti vetrovno, že na prvih v leže, tudi na zadnjem, kjer sem imel nekoliko težave, da lepo pomerim tarčo. Zgrešil sem en strel in s tem poslabšal pozicijo za zadnji krog. Z malo hitrejšim streljanjem bi se morda lahko boril za sedmo ali šesto mesto. Kljub temu sem zadovoljen z današnjo uvrstitvijo, glede na to, da nisem bil najhitrejši na progi.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov