Polona Klemenčič do rezultata kariere v Novem Mestu

12.03.2021


S tekmovanji za svetovni pokal so v Novem Mestu nadaljevale tudi biatlonke. Na Češkem je bil na sporedu sprint, na katerem smo držali pesti za trojico Slovenk – Polono Klemenčič, Živo Klemenčič in Nino Zadravec.


Polona Klemenčič, foto: Prezlc Photography

S serijo zmag v tej disciplini je nadaljevala Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je pokrila devet tarč in z najhitrejšo predstavo v smučini za 6.1 sekunde ugnala drugouvrščeno Nemko Denise Herrmann. Dorothea Wierer Iz Italije, ki je bila tako kot Nemka na strelišču 100-odstotna, je zasedla tretje mesto.

Odličen nastop pa je uspel tudi Poloni. 23-letna biatlonka je namreč z obema strelskima nastopoma opravila z odliko, imela je celo 26. čas streljanja, ter se na koncu veselila 32. mesta. S tem je prišla do svoje najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala, pred tem je bilo to 38. mesto, ki ga je dosegla na sprintu v Hochfilznu, ob koncu prejšnjega leta.

S petimi pokritimi tarčami je začela tudi Živa, na streljanju v stoje pa je zgrešila enkrat, kar ji je preprečilo uvrstitev na jutrišnjo zasledovalno tekmo. Na 64. mestu je bila od nove preizkušnje oddaljena pet sekund. Nina je bila na vsakem postanku uspešna po štirikrat, na koncu pa je zasedla 99. mesto.

Polona Klemenčič: ''Danes sem zelo zadovoljna, končno je bila 'ničla', ki sem jo že kar dolgo časa pričakovala. Tudi tekaško je bilo v redu, imela sem zelo dobre smuči, tako da hvala servisu. Jutri je priložnost za nove točke in upam, da mi bo uspela takšna tekma, kot sem si zamislila.''

Zvočna izjava (mp3)
Polona Klemenčič >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov