Nove stopničke za Jureta Aleša, drugi v seštevku klasika

12.03.2021


S tekmama v klasiku se je v Thyonu v Švici začelo finale svetovnega pokala v telemark smučanju. Tako kot na minulih tekmah sezone sta Slovenijo zastopala Jure Aleš in Maša Štrakl.


Jure Aleš

Jure je znova blestel in že šestič v tej sezoni prišel na oder za zmagovalce. Z 1.05 sekunde zaostanka za zmagovalcem, Norvežanom Trymom Nygaardom Loeknom, je namreč zasedel drugo mesto. S tem je zabeležil že četrto drugo mesto v tej disciplini, isto mesto pa tudi v končnem skupnem seštevku. Alešu in Loeknu se je na stopničkah pridružil še vodilni smučar v skupnem seštevku Švicar Bastien Dayer.

V ženski konkurenci je slavila že pred časom znana zmagovalka letošnjega svetovnega pokala, Švicarka Amelie Wenger-Reymond, Maša pa je zasedla 13. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev sezone.

Jure Aleš: ''Današnji klasik mi je kar dobro uspel, a na žalost se ni izšlo za globus. Na tekmi sem končal kot drugi in tudi v skupnem seštevku kot drugi. Jutri na sprintu moram pokazati podobno vožnjo, da bom zadovoljen in upam na najboljše.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov