10. mesto za Faka na sprintu

11.03.2021


V Novem Mestu na Češkem se je z moškim sprintom začel drugi teden tekmovanj v svetovnem pokalu v biatlonu. Ob 17.30 se je na 10-kilometrsko pot podal prvi izmed 104. tekmovalcev. Med njimi je bila tudi slovenska četverica, ki je odlično nastopala prejšnji konec tedna – Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Klemen Bauer.


Jakov Fak, foto: Gepa

Za preboj na stopničke so bila danes potrebna streljanja brez napake. Zmagal je Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je za sekund ugnal Norvežana Tarjeia Boeja, še dobre tri sekunde več pa je za svoj nastop potreboval tretjeuvrščeni, Italijan Lukas Hofer.

Zelo dobra predstava je prišla izpod rok in nog Jakova, ki je bil na prvem strelskem postanku 100-odstoten, v drugo pa je pustil nepokrito četrto tarčo. Skupaj s 13. časom teka je na koncu to pomenilo uvrstitev na deseto mesto in 40 sekund zaostanka za zmagovalcem.

Ostali trije naši biatlonci v smučini niso bili tako hitri. Miha in Rok sta imela isti strelski izkupiček kot Fak, in se s 37. in 55. mestom uspela uvrstiti na sobotno zasledovanje, Klemen, ki je moral v tri kazenske kroge, pa je zasedel 90. mesto.

Jakov Fak: ''Tekma je za nami, končal sem na desetem mestu. Počutil sem se v redu. Veliko časa sem izgubil v prvem krogu, kar je bilo presenečenje, saj če bi prvega in drugega razporejal po svojih občutkih in frekvenci teka ne bi našel neke razlike, je pa bil zaostanek zelo velik. V drugem je bil nato manjši, tretjega pa sem najbolje odtekel, kar me veseli. Škoda tistega strela, čeprav sem bil prepričan, da bom z lahkoto ustrelil ničlo tudi v stoje, so bili vsi streli zelo nizki. Mogoče je to zaradi spremembe, ker tekmujemo ponoči. Moram biti malo bolj pozoren pri temu, da še bolj pomerim tarčo preden sprožim strel. Upam, da bom na zasledovanju v soboto bolj uspešen na strelišču in seveda tudi hiter na progi.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov