Fak deveti na sprintu na Češkem

06.03.2021


Nove Mesto je gostilo prvo moško posamično tekmo po svetovnem prvenstvu. Na sprintu se je pomerilo 105 tekmovalcev, med njimi tudi četverica naših tekmovalcev – Jakov Fak, Miha Dovžan, Klemen Bauer in Rok Tršan.


Jakov Fak, foto: Gepa

Faku je uspel izjemen strelski nastop, saj je bil 100-odstoten, nekoliko slabši čas v smučini pa je na koncu pomenil uvrstitev na sicer zelo dobro deveto mesto. Tudi Tršan je bil danes nezgrešljiv, kar mu je pomagalo do končnega 42. mesta, Dovžan, ki je pustil eno nepokrito tarčo na streljanju v stoje pa je bil 55. Bauer je po drugem streljanju zavil v dva kazenska kroga, na koncu pa je bil uvrščen na 69. mesto.

Na stopničke so prišli biatlonci, ki so pokrili vseh deset tarč. Do prve zmage v svetovnem pokalu je prišel Francoz Simon Desthieux, drugi je bil Šved Sebastian Samuelsson, tretji pa Nemec Arnd Peiffer.

Jakov Fak: ''Glede strelskega dela je bilo, odlično, ne bi moglo biti bolje. Je pa problem, da se v teku nisem najbolje počutil. Poskusil sem enakomerno razporediti moč, da bi imel še v zadnjem krogu dovolj hitrosti. To mi je nekako ratalo, bi pa moral biti hitrejši za boljši rezultat. To ni tako daleč, a vseeno bi moral teči kakšnih 15 sekund hitreje. Pričakujem, da bo jutri zanimiva tekma, da bo težko. Poskušal bom napadati višje uvrstitve, zadeti vse strele in se s tem prebiti naprej.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>


Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov