Dober nastop Klemenčičeve na sprintu

06.03.2021


Češko Nove Mesto je gostilo sprint svetovnega pokala v biatlonu za ženske. Na 7,5-kilometrski preizkušnji je imela Slovenija tri predstavnice.


Polona Klemenčič, foto: Gepa

Dober nastop je uspel Poloni Klemenčič. Naša biatlonka je morala tako po prvem, kot po drugem streljanju preteči dodatnih 150 metrov, na koncu pa je bila uvrščena na 43. mesto, kar je njena druga najboljša uvrstitev v karieri. Točko svetovnega pokala je zgrešila za 1.2 sekunde.

Nina Zadravec se je zelo dobro odrezala na streljanju, kjer je pustila nepokrito le eno tarčo, a je v smučini izgubila kar nekaj časa in se tako uvrstila na 86. mesto. Lea Einfalt je zgrešila kar štirikrat, kar je na koncu pomenilo, da je zasedla 101. mesto.

Zmagala je Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je pokrila devet tarč, na stopničkah pa sta se ji pridružili biatlonki, ki sta bili na strelišču 100-odstotni. Drugo mesto je zasedla Ukrajinka Yuliia Džima, tretje pa Italijanka Lisa Vittozzi.

Polona Klemenčič: ''Odlična tekma, sem zelo zadovoljna, da sem tekaško na tistem nivoju, kjer sem že bila. Žal je bil zadnji zgrešeni strel moja napaka in mi je odnesel točke. A jutri je nov dan in nova priložnost in se že veselim.''

Zvočna izjava (mp3)
Polona Klemenčič >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov