DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SP: Odličen skok in boj do zadnjega metra Breclu prinesla 25. mesto

04.03.2021

Nordijski kombinatorci so se na 53. svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu pomerili za posamična odličja na veliki skakalnici. Izjemno izhodišče si je s 132 metri pripravil Gašper Brecl.

Gašper Brecl je odločno zajadral proti dnu skakalnice © GEPA

Nordijski kombinatorci so se za druga posamična odlična pomerili na veliki skakalnici in na 10 km preizkušnji v tekaški smučini. Gašper Brecl je hitro ujel stik z veliko napravo v Oberstdorfu in že na treningu skakal zelo daleč, skok prvenstva pa mu je uspel prav na tekmi. Odneslo ga je do 132 metrov, s 128,2 točkami pa je s številko 6 vodil vse do številke 34, ki jo je nosil Mario Seidl. Brecl je na koncu zasedel sijajno 6. mesto po skokih, njegov zaostanek za vodilnim Avstrijcem Johannesom Lamparterjem je znašal 1 minuto in 40 sekund. 

Vidu Vrhovniku se skok ni izšel povsem po željah, pristal je pri 115 metrih, imel pa je 1 minuto in 52 sekund zaostanka za Breclom ter 3 minute in 31 sekund za vodilnim Avstrijcem.

Tekmovalce so v oblačnem Oberstdorfu čakali štirje krogi v dolžini 2,5 km. Brecl je po 1,6 km izgubil štiri mesta in je z zaostankom točno dveh minut tekel na 10. mestu, Vrhovnik je bil na 32. mestu z zaostankom 3 minut in 44 sekund. Po prvem krogu, četrtini preizkušnje, je Brecl še naprej tekel na 10. mestu, lovila ga je skupina štirih kombinatorcev, katerih zaostanek se je gibal okrog dveh minut in 15 sekund. Vrhovnik je bil po četrtini preizkušnje na 32. mestu z zaostankom treh minut in 50 sekund, tekel je sam.

Na polovici proge je Lamparter imel dobre pol minute prednosti pred Akitom Watabejem in Jarlom Magnusom Riiberjem, zoastanek Brecla se je povečal na tri minute in dve sekundi, padel pa je na 17. mesto. Vrhovnik je z zaostankom štirih minut in devetih sekund še naprej tekel na 32. mestu, a tokrat v družbi treh kombinatorcev. V tretjem krogu je Brecl izgubil dobre pol minute proti Lamparterju, padel pa je na 24. mesto. Vrhovnik je zadnji krog začel na 32. mestu, za Breclom je zaostajal slabih 50 sekund. 

Ciljno črto je za premierni naslov svetovnega prvaka prvi prečkal avstrijski up, Johannes Lamparter, tudi aktualni mladinski svetovni prvak, dvoboj za srebro je dobil Norvežan Riiber, ki je Watabeja zlomil na zadnjem vzponu tik pred povratkom na stadion. Norvežan je zaostal 37,1 sekund, Watabe pa 45,8 sekund. Brecl je v cilj pritekel na 25. mestu, potem ko je na ciljni črti ugnal Lukasa Klapferja, zaostal je 4 minute in 13,6 sekund. Vrhovnik je preizkušnjo z zaostankom 5 minut in 12 sekund končal na 33. mestu.

Izjavi po tekmi

Gašper Brecl: "S tekmo sem super zadovoljen. Sploh na skakalnici sem res dobro oddelal! Na teku sem skušal iti svoj tempo, ker sem vedel, da so ostali toliko močnejši, da mi na koncu ne bi zneslo. A dal sem vse od sebe in na koncu je rezultat tu."

Vid Vrhovnik: "Z mojo tekmo nisem najbolj zadovoljen. Na skaklnici mi ne gre po načrtih. A v soboto je nova priložnost, upam, da bom naredil boljši skok. Bolj kot pa nazadnje, pa sem zadovoljen s tekaškim delom."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov