SP: Trojna norveška zmaga, Benjamin boljši od Vilija

03.03.2021

Na 15 km preizkušnji v prostem koraku je svetovni prvak postal Norvežan Hans Christer Holund, od bratov Črv je bil boljši Benjamin, ki je za dobro minuto in pol ugnal Vilija.

Brata Vili in Benjamin Črv © SloSki

Norvežani so se na 15 km preizkušnji veselili kar trojne zmage, saj je Holund za 20,2 sekund premagal Simena Hegstada Krügerja, s 35,6 sekundami zaostanka se je brona veselil 22-letni Harald Östberg Amundsen, med peterico Norvežanov na vrhu sta se na četrtem in petem mestu vrinila Rusa Aleksander Bolšunov in Artjom Malcev.

Slovensko zastopstvo je bilo na plečih Benjamina in Vilija Črva. Benjamin je bila na 60. mestu boljši, zaostal je 4 minute in 25 sekund, 6 minut in 6 sekund je na 76. mestu zaostal Vili.

Izjavi po tekmi:

Benjamin Črv: "Tekma je potekala v zelo zahtevnih razmerah. Proga se je, kot je v navadah na tekmah v alpskem smučanju, poslabševala iz številke v številko. Mi, z višjimi štartnimi številkami, smo imeli še zahtevnejšo nalogo. A zdi se mi, da sem jo korektno oddelal. Borbal sem celo progo in dal svoj maksimum. Ta nastop je vzpdobuda za naslednjo sezono in za čez dve leti, ko bo svetovno prvenstvo v moji domači Planic. Defenitivno je to dobra vzpodbuda."

Vili Črv: "Zagotovo moj nastop ni bil najbolj posrečen, glede na malo prehiter štart. Ceno tega sem plačal v drugi polovici in s tem izgubil preveč časa. Ne rezultat in ne zaostanek nista takšna, kot bi lahko bila. Že sama udeležba na tem prvenstvu mi pomeni veliko, je pa to zagotovo velika motivacija za prihajajoče svetovno prvenstvo čez dve leti v Planici."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov