DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SP: Anže Lanišek skočil do bronaste medalje!

27.02.2021

Na 53. svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu se Slovenija veseli že četrte medalje! Anže Lanišek je na srednji skakalnici skočil do bronastega odličja!

Anže Lanišek je bronast! © GEPA

Težko smo čakali prvo posamično tekmo smučarjev skakalcev na 53. svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu in danes smo jo končno dočakali. Od četverice Slovencev je kot prvi skočil Cene Prevc, ki je pristal pri 102 metrih, napaka pri doskoku pa mu je odvzela nekaj točk, na koncu prve serije je bil s 124,9 točkami na 20. mestu. Žiga Jelar je skočil 96 metrov in je bil s 118,7 točkami na 27. mestu.

Zelo zadovoljen je bil po doskoku lahko tudi Bor Pavlovčič. Z nižjega zaletišča ga je odneslo do 101.5 metrov, s 130,5 točkami pa je bil na 11. mestu po prvem skoku. Še bolj se je rezultata po prvi seriji lahko veselil Anže Lanišek. Pristal je pri 102.5 metrih, z zbranimi 135,7 točkami pa je bil sijajen drugi! Pred njim je bil le Poljak Piotr Zyla s 105 metri in 138,7 točkami. Tretje mesto je zasedal Japonec Rjoju Kobajaši s 104 metri in 135,6 točkami, sledila sta domačin Karl Geiger s 103.5 metri in 135,5 točkami in branilec naslova, Poljak Dawid Kubacki s 102 metroma in 135,0 točkami. Obetala se nam je izjemna finalna serija!

Slednjo je Jelar za Slovenijo odprl z 90.5 metri in je s skupno 223,5 točkami končal tekmo na srednji skakalnici v Oberstdorfu na 2. mestu. Še enkrat je nato odlično skočil Cene, ki je tokrat pri 98 metrih naredil tudi lep doskok in z 246,0 točkami je prevzel vodstvo s skoraj desetimi točkami prednosti pred konkurenco, na koncu pa se je povzpel vse do končnega 15. mesta.

Finalna drama prinesla novo medaljo v magičnem Oberstdorfu

Pavlovčiču v slabih razmerah, pristal pri 98 metrih, ni uspel napad na vrh in je z 253,4 točkami vseeno napredoval na končno zelo dobro 8. mesto. Sledil je izjemen boj za medalje, vsi pa so napadali Halovrja Egnerja Graneruda, ki je v prvi seriji z 99 metri pristal na 16. mestu, v finalu pa je napadel s 103 metri in z 259,7 točkami dolgo vodil. Kot prvi ga je uspel prehiteti šele Geiger s 102 metroma in 265,2 točkami. Kobajaši je s 96.5 metri in 246,0 točkami izgubil precej mest, na koncu je bil na 12. mestu. Lanišek se ni zlomil, še enkrat je skočil odlično, 101 meter, 261,5 točk pa je bilo dovolj za trenutno drugo mesto in četrto slovensko medaljo na prvenstvu!

Nov fantastičen pogled na najboljše tri © GEPA

O zlatu je odličal Zyla, ki se je še enkrat odlično zbral in s 102.5 metri ter 268,8 točkami potrdil sijajno dnevno formo in nepričakovan naslov prvaka pred Geigerjem in Laniškom! 

Jutri bo na srednji skakalnici na sporedu še zadnja preizkušnja in sicer tekma mešanih ekip. Novo slovensko medaljo bodo lovili Nika Križnar, Bor Pavlovčič, Ema Klinec in Anže Lanišek.

Nov slovenski junak Oberstdorfa 2021 © GEPA

Izjave po tekmi

Anže Lanišek: "Zakaj ne bi bil zadovoljen? Vsaka medalja pomeni zelo veliko. Ne moreš biti nezadovoljen z medaljo. Danes sem zelo zadovoljen, ne glede na to, če ni bilo vse kot bi bilo lahko. To je šport, s tega se učimo in gremo dalje! Naprej gledam enako kot prej, kot če ne bi imel medalje. Vsaka tekma je nova priložnost. Jutri imamo že eno lepo. Spočiti se in lepo osredotočeno naprej!" 

Bor Pavlovčič: "Najprej vse čestitke Anžetu za kolajno. Sem super vesel za njega! Glede mojih skokov pa sem tudi super zadovoljen, pokazal sem dva zelo solidna skoka. V njih je še malenkost rezerv, a to k športu."

Cene Prevc: "Odličen dan je za nami, tudi za mano. Poskakal sem, tako da lahko rečem, da sem zadovoljen. Žaba ima kolajno in to je to!"

Žiga Jelar: "Z nastopi sem zadovoljen, a od ostalih treh fantov, sploh Anžeta. Sam nimam kakšnega razloga za veselje. Naprej se bom trudil po najboljših močeh, da bom dodal še nekaj metrov. Do otvoritvene slovesnosti v Planici je še 724 dni!"

Robert Hrgota: "Bili smo tretji, zmagali nismo, tako da nisem prišel, videl, zmagal. A to je super, naj traja! Naj fantje držijo fokus kot so ga do zdaj še naprej. Za enkrat je super! Načrt je bil postavljen že pred prvenstvom. Ne glede na to, kaj bi se zgodilo danes, bi vztrajali s tem planom. Za enkrat se nam je izšlo dobro. Verjamem, da delamo v pravo smer. Zmagovalnega konja menjati nima smisla." 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov