DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalna ekipa z visokimi pričakovanji pred svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu

23.02.2021

Konec tega tedna bodo v Oberstdorfu, na letošnjem svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, podelili prve komplete odličij za smučarje skakalce, v ožji krog favoritov spadajo tudi naši orli na smučeh.

Anže Lanišek © SloSki

Robert Hrgtota, glavni trener skakalne reprezentance

Trening doma je bil lep, točen tak, kot sem si ga predstavljal. Delali smo v miru, brez nekega vrveža. Predvsem mi je všeč, da smo lahko testirali še zadnje strani in napolnili baterije za svetovno prvenstvo.

Forma je takšna, kot je bila. Mislim, da smo naredili vse, kar smo lahko in zato smo lahko mirni. Ta trenutek kaj več ne bi mogli narediti, treningi so bili v redu, fantje, ki so bili doma, so pripravljeni dobro. V bistvu gremo na prvenstvo lahko z mirno glavo. Res se že veselim prvenstva.

Anže Lanišek

Prvi vsakemu je sproščenost zelo pomembna. Ne glede na to, ali si na tekmi ali doma, vedno skušaš biti čim bolj sproščen. Nekaj časa sem preživel tudi z družino, s sinom. Mislim, da mi je to dalo še dodatnega zagona.

Vsi vemo, kaj šteje na svetovnih prvenstvih. Cilj je defenitivno medalja. A meni je pomembno, da je zgodba celostna, da se najprej zberem na svoj skok, to potem prinaša rezultate in videli bomo kam nas bo to potem pripeljalo.

Bor Pavlovčič

Na prvenstvo grem z zelo dobrimi občutki. Cilje imam, da popravim napake, ki sem jih naredil na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. Zato mislim, da bom s prvenstva odšel malo bolj zadovoljen. Mislim, da mi bo srednja skakalnica odgovarjala bolj. Odskok imam dober, zato morga malce raje skačem na srednji skakalnici.

Zagotovo sem se zdaj dobro spočil, naredil sem nekaj umirjenih treningov, kar je dobra stran. Imel sem kakšen pomislek glede tekmovalnega ritma, a menim, da sem zelo dobro ostal v tem in mislim, da to ne bi smela biti težava.

Peter Prevc

Vedno raje počakam, da se tekme, uradni trening začnejo. Potem vidim, kje sem. Soditi po treningih doma je včasih zelo nehvaležno. Včasih si lahko dober na treningu, postaneš evforičen in potem na uradnem treningu vse pokvariš.

Pritisk je od samega sebe. Nisem bil še velikokrat v situaciji, ko se je od prvega skoka naprej potrebno boriti za mesto na tekmi. Prvi cilj je, da pridem v ekipo za tekmo, sicer si preveč dni prost.

Domen Prevc

Počutim se zelo v redu. Sonce, tempreture so se malce dvignile. Sicer pa sem imel malce drugačne priprave kot ostali. Treniral sem v Kranju, z Janijem Grilcem, nato so se mi pridružili še ostali fantje. Bilo je dobro, Robi Kranjec je pripravil še dva dresa. Se že veselim, da grem v Oberstdorf. Upam, da bom presenetil že sam sebe z lepimi skoki na treningu. Potem moramo videti, kaj bodo pokazali ostali fantje glede uvrstitve v ekipo. Če bom na treningih pokazal lepe skoke že na mali skakalnici, bo dobro tudi za veliko skakalnico.

Cene Prevc

Po kakšni izmed tekem sem razmišljal, da bi bilo lahko tudi bolje. Glede uvrstitve v Oberstdorf, pa prej sploh nisem razmišljal, če povem iskreno. To je plus od tega kar sem pričakoval pred sezono. 

V osnovi imam težavo, da na treningih nekaj pokažem, na tekmah pa začnem delati napake. V Oberstdorf gremo, da normalno odskačemo, treniramo in če se uvrstim na tekmo, da tam pokažem takšne skoke, kot so bili v soboto v Rasnovu.

Žiga Jelar

Vesel sem, da bom Planico 2023 predstavljal na svojih smučeh. Vesel sem, da sem dobil mesto v ekipi za letošnje prvenstvo. Kar se bo zgodilo v Nemčiji, se bomo pustili presenetiti iz skoka v skok. Tam smo vsako jesen na pripravah. Skakalnice poznam, presenečenj ne bo, vse pa bo odvisno od same izvedbe.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov