DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Lovro Kos v Brotterodeju dvakrat med deseterico, Slovenija s sedmimi

21.02.2021

V Brotterodeju se je z dvema tekmama končala perioda celinskega pokala, v kateri je Cene Prevc Sloveniji priboril dodatno mesto za tekme svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Lovro Kos je v skupnem seštevku na osmem mestu © B. O.

Cene Prevc je kvoto praktično osvojil že na tekmah v Willingenu in Klingenthalu, v Brotterodeju pa zaradi udeležbe na tekmah svetovnega pokala v Rasnovu sploh ni skakal, a je v tej periodi vseeno zasedel tretje mesto, za Avstrijcema Markusom Schiffnerjem in Ulrichom Wohlgenanntom. Slovenija ima tako ob Avstriji in Japonski pravico nastopa z dodatnim skakalcem v zadnji periodi svetovnega pokala te sezone, ki se bo odvijala v Planici.

V Brotterodeju je bil najboljši naš sicer Lovro Kos, včeraj deveti, potem ko je bil po prvi seriji četrti, danes pa deseti. Jan Bombek je točke osvojil za 20. in 14. mesto, Anže Semenič je bil 23. in 16., tudi svežepečeni mladinski slovenski prvak, 16-letni Rok Masle je dvakrat osvojil točke in sicer na 20. in 26. mestu. Obakrat sta izven trideseterice ostala Mark Hafnar in Žak Mogel. Na srednji napravi v Nemčiji sta obe zmagi odšli na Poljsko. Včeraj je slavil Stefan Hula pred Schiffnerjem in Junširom Kobajašijem, danes pa Tomasz Pilch pred Kobajašijem in Maciejem Kotom.

Celinski pokal v marcu predvideva še tekme v Zakopanah in Čajkovskem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov