SP Pokljuka: Na štafeti najboljše Norvežanke, Slovenke 19.

20.02.2021


Na Pokljuki je danes potekala predzadnja ženska preizkušnja svetovnega prvenstva. V štafetah se je pomerilo 23 ekip, naša pa je nastopila v postavi Polona Klemenčič, Lena Repinc, Živa Klemenčič in Lea Einfalt.


Živa Klemenčič in Lena Repinc, foto: OO Pokljuka

Polona se je v drugi krog odpravila po dveh popravah, v tretjega pa po eni, s čimer je pridobila dve mesti in štafeto nato predala na 17. mestu. Najmlajša članica ekipe, 17-letna Lena, je na streljanju v leže izstrelila šest nabojev, na drugem postanku pa svojo nalogo opravila bliskovito in natančno ter Slovenijo obdržala na 17. mestu.

Prvi strelski nastop Žive je bil brezhiben, žal pa je morala po drugem v en kazenski krog, s čimer je izgubila eno mesto. V zadnjem krogu je nato prehitela eno tekmico in obdržala mesto iz prvih dveh predaj. Lei se je prvi strelski nastop ponesrečil, saj je morala odteči kar dva kazenska kroga, na drugem pa je morala narediti dve popravi.

Do zlatih medalj so prišle norveške biatlonke, do naslova podprvakinj pa so v zadnjih metrih proge prišle Nemke. Bron so si priborile Ukrajinke, naša dekleta pa so na koncu zasedla 19. mesto.

Polona Klemenčič: “Tekaško sem ostala skupaj z drugimi oz. nisem bila toliko zadaj. Strelsko pa nisem toliko zadovoljna. Prva dva strela leže sta šla mimo, sem pa vesela, da sem popravila s prvimi popravami. Na prvenstvu sem se naučila, da se moram hitro pobrati in se stoodstotno pripraviti na naslednjo tekmo, zato sem lahko zadovoljna.”

Lena Repinc: “Zelo sem zadovoljna s streljanjem. Na prvem sem imela še eno težavo, ker mi je odletel magazin, ampak so mi ga na drugem streljanju podali in se je vse dobro izšlo. Vzdušje na tekmah je popolnoma drugačno in uživam, ko tekmujem. Saj to na vsaki tekmi, ampak tukaj je res nekaj posebnega.”

Živa Klemenčič: “Strelski nastop je bil enak kot na mešani štafeti, a sem danes manj zadovoljna, ker se mi je že na tretji štafeti zgodilo, da tretjega strela nisem mogla popraviti in sem imela kazenski krog. Mislim, da bi do zdaj to lahko že izboljšala. Tu sem dobila veliko novih izkušenj in eno novo samozavest, saj sem videla, da se lahko kosam z najboljšimi in da so tudi oni samo ljudje. Predvsem pa mi je velika čast, da sem lahko tekmovala tu.” 

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov