SP Cortina: Izjemni nastopi Slokarjeve in Bucikove na slalomu

20.02.2021


V Cortini d'Ampezzo smo spremljali zadnjo tekmo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju za ženske. Na sporedu je bila seveda slalomska preizkušnja, slovenski navijači pa so lahko držali pesti za četverico deklet.


Andreja Slokar, foto: Gepa

Po prvem teku sta prvi dve mesti zasedali Avstrijka Katharina Liensberger in Slovakinja Petra Vlhova, med katerima so bile tri desetinke razlike. Ostale tekmovalke so si nabrale nekoliko večji zaostanek. Švicarka Wendy Holdener je bila tretja z 1.24 sekunde zaostanka, štirikratna slalomska prvakinja Mikaela Shiffrin iz ZDA pa je bila četrta z 1.30 sekunde zaostanka.

Odličen nastop je uspel Ani Bucik, prvi Slovenki na startu, ki se je na pot podala 20. po vrsti. S prvo polovico proge je opravila nekoliko počasneje, potem pa stopila na plin in v cilju zasedla peto mesto, s tem, da je za vožnjo potrebovala le 9 stotink več kot Shiffrinova.

Nekaj minut kasneje je startala Meta Hrovat, žal pa se je njen nastop končal še preden se je dobro začel, saj je po nekaj zavojih zdrsnila na bok in odstopila.

Zelo lep nastop je uspel tudi Andreji Slokar, ki se je na pot podala takoj za prvo trideseterico. Na začetku je sicer naredila večjo napako, a se iz težav hitro rešila, potem pa nadaljevala zelo dobro, našla pravi ritem in ob prihodu v cilj zasedla 17. mesto, z 2.33 sekunde zaostanka za vodilno.

S startno številko 44 je Neja Dvornik za vožnjo potrebovala 4.63 sekunde več kot najhitrejša. V ciljni areni je zasedla 29. mesto, potem pa žal zdrsnila izven dobre pozicije za finale, na 34. mesto in se odločila, da druge vožnje ne opravi.

Andreja je v drugo prikazala še boljšo vožnjo. Napadala je od starta do cilja, smučala brez kakšne vidne napake in ob prečkanju ciljne črte prevzela vodstvo s kar 1.25 sekunde prednosti, s čimer si je lahko obetala napredek po lestvici.

Ob nastopu Ane je vodilno mesto še vedno zasedala Andreja. Bucikovi v drugo ni uspela tako hitra vožnja, a še vedno zelo dobra. V cilju je zasedla peto mesto. Za tem je sledila vožnja Shiffrinove, ki je Slokarjevo ugnala za 69 stotink, Holdenerjeva pa je za tem prišla na drugo mesto.

Vlhova je Američanko prehitela za slabo sekundo, Liensbergerjeva pa je uspela ohraniti mirno kri. Slovakinjo je premagala točno za sekundo in prišla do zlatega odličja. Avstrijka je bila tudi edina, ki je bila v finalu hitrejša kot Slokarjeva. Naša smučarka je na koncu zasedla vrhunsko peto mesto, Bucikova pa je bila prav tako odlična deveta.  


Ana Bucik, foto: Gepa

Andreja Slokar: ''V bistvu se še sploh ne zavedam, kaj se je danes zgodilo. Ko sem prišla v cilj nisem bila ravno najbolj vesela in najbolj zadovoljna s svojo vožnjo. Še vedno delam veliko napak, a rezultat je super. Nimam kaj drugega dodati, moram prespati vse skupaj, da bom sploh lahko povedala kaj pametnega.''

Ana Bucik: ''Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Prvi tek mi je uspel res super, v drugem bi se seveda dalo nekoliko boljše, ampak konec koncev, to je zelo lep rezultat. Že dolgo nisem bila tako visoko, tako da sem vesela in se veselim nadaljevanja sezone ter tega, da vidim, da lahko smučam res hitro.''


Meta Hrovat: ''Trenutno nimam prav veliko besed za današnji dan. Razočarana sem, ker se je zgodila takšna napaka, ki bi jo na treningu v bistvu lahko rešila. Nimam opravičila. Nisem se pravilno lotila tega, kako rešiti napako. Sem razočarana, zdaj bomo skupaj pogledali, kaj se je zgodilo.''

Boštjan Božič: ''Cilje bomo prilagajali še naprej do konca sezone. Vesel sem, da je Andreja danes odsmučala drugi tek tako, kot sem si želel da bi oba teka. V tej situaciji, v kateri se je znašla letos, je izredno težko sestaviti, predvsem na mentalnem nivoju, to kar se ti dogaja. V drugem teku je naredila točno to kar zna, a še je rezerve in če je, jo iščeš in želimo si še več oziroma si želi tudi sama.''

Zvočna izjava (mp3)
Ana Bucik >>>
Andreja Slokar >>>
Meta Hrovat >>>
Boštjan Božič >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov