SP Pokljuka: Polona Klemenčič in Jakov Fak 13. na štafeti dvojic

18.02.2021


Pokljuka, na kateri smo videli osmi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v biatlonu, je gostila preizkušnjo v mešanih štafetah dvojic. Na startu je bilo 28 reprezentanc, Slovenijo pa sta zastopala Jakov Fak in Polona Klemenčič.


Jakov Fak, foto: OO Pokljuka

Jakov je s po eno popravo na vsakem streljanju štafeto predal na četrtem mestu, Polona pa je na prvo streljanje prišla kot deveta. Po eni popravi je zdrsnila na 11. mesto, v nadaljevanju pa zgrešila dvakrat in naredila predajo kot 13.

Naš biatlonec je nato pridobil štiri mesta, s prvim strelskim nastopom je opravil brezhibno, po drugem pa je moral v kazenski krog. Polona je z zadnjim delom nastopa začela kot deseta, na tretjem postanku pa je izstrelila le pet nabojev. Dve popravi na zadnjem streljanju sta na koncu pomenili uvrstitev na 13. mesto.

Do zlatega odličja sta prišla Julia Simon in Antonin Guigonnat iz Francije, srebro sta osvojila Tiril Eckhoff in Johannes Thinges Boe iz Norveške, bron pa Hanne Oeberg in Sebastian Samuelsson iz Švedske.


Polona Klemenčič, foto: OO Pokljuka

Jakov Fak: ''Ocena mojega nastopa je dobra, ni pa odlična, če govorim zase. Lahko bi še bolje streljal in bi bilo videti veliko lepše. Vedno želiš čim hitreje odstreljati in popraviš tiste naboje, ki niso bili zadeti. Na zadnjem streljanju sem bil že tako izpraznjen, da sem komaj stal na nogah. Seveda sem si želel hitro zadeti vse, a ni šlo.''

Polona Klemenčič: ''S svojim nastopom sem zelo zadovoljna. Nekako se mi je uspelo pobrati po individualni tekmi in opraviti dobre strelske nastope, edino v stoje bi si želela, da bi popravila s prvo popravo. Zdi se mi, da sem strelsko in tekaško pokazala, da lahko držim ostale punce na progi. Sem zadovoljna, da se je po teh težkih tekmah vse poklopilo in da je prišlo do dobrega rezultata.''

Zvočna izjava (mp3)
Polona Klemenčič >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov