SP Pokljuka: Fak 21., Dovžan 23. na posamični tekmi

17.02.2021


Na Pokljuki smo videli sedmo izmed dvanajstih preizkušenj svetovnega prvenstva v biatlonu. Na sporedu je bila 20-kilometrska posamična preizkušnja, na kateri je nastopil 101 tekmovalec. Na domačem terenu so nastopili Miha Dovžan, Jakov Fak, Alex Cisar in Rok Tršan.


Jakov Fak, foto: OO Pokljuka

Z dvajsetimi zadetimi tarčami je do naslova prvaka prišel Norvežan Sturla Holm Laegreid, srebro je osvojil Nemec Arnd Peiffer, ki je s strelskimi nastopi prav tako opravil brez napake, bron pa Norvežan Johannes Dale, ki je zgrešil le eno tarčo.

Naš najboljši biatlonec je bil Jakov, ki je bil na treh četrtinah tekme v boju za najvišja mesta. Žal mu zadnje streljanje v stoje ni uspelo po željah, saj se je v zadnji krog odpravil z dvema kazenskima minutama pribitka. Skupno trije zgrešeni streli so na koncu pomenili uvrstitev na 21. mesto.

Zelo dober nastop je uspel Mihi, ki je zgrešil po enkrat na streljanjih v stoje. Skupaj s solidnim tekom ga je to na koncu pripeljalo na 23. mesto, s čimer si je zagotovil tudi nastop na zadnji tekmi prvenstva, na skupinskem startu.

Rok je svojo nalogo opravil dobro, saj je mimo tarč poslal le dva naboja, na koncu pa je bil 42. Alex s svojo prvo preizkušnjo na svetovnih prvenstvih ni začel dobro, saj je na prvem streljanju zgrešil dvakrat, a je nato nadaljeval vrhunsko, pokril naslednjih 15 tarč in se na koncu lahko veselil 48. mesta.


Miha Dovžan, foto: OO Pokljuka

Jakov Fak: ''Bolj sem zadovoljen kot s sprintom in zasledovanjem. Na prvih treh strelskih postankih je kazalo precej bolje, zadnje streljanje pa je bilo slabo narejeno. Dva zgrešena strela sta me oddaljila od dobre uvrstitve na današnji tekmi. Kljub temu so določene stvari, ki so precej boljše, kot na prejšnjih dveh tekmah. Želim si, da bi bil za skupinski start dovolj svež, da bi lahko napadalno šel v tekmo.''

Miha Dovžan: ''Zadovoljen sem s tekmo in vesel, da mi je uspelo osvojiti nekaj točk za skupinski start. Na koncu sem imel znova težave z nogami, ki so se tresle, a izvlekel sem kolikor se je dalo. Tudi tekaško sem zadovoljen, imel sem hitre smuči, tako da pohvale servisu.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>
Miha Dovžan >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov