SP Cortina: Robnikova peta na paralelnem veleslalomu

16.02.2021


Smučarke in smučarji so se v Cortini d'Ampezzo prvič v zgodovini borili za odličja svetovnega prvenstva v paralelnem veleslalomu. Slovenija je imela v izločilnih bojih dve predstavnici in dva predstavnika.


Tina Robnik, foto: Gepa

Najprej smo držali pesti za Tino Robnik, ki je v osmini finala brez težav ugnala Piero Hudson iz Nove Zelandije, žal pa nastop ni uspel Meti Hrovat. Kranjskogorčanka je imela na polovici dvoboja z domačinko Marto Bassino 26 stotink sekunde prednosti, v drugi vožnji pa je zaradi napake pred položnejšim delom proge izgubila preveč hitrosti in tako prišla v cilj za Italijanko.

Žan Kranjec se je spopadel z Riverjem Radamusom. Naš smučar si je pred drugo vožnjo zagotovil 18 stotink prednosti, žal pa je bil predstavnik ZDA v drugo boljši in ugnal Kranjca za devet stotink. Štefan Hadalin je imel pred drugo vožnjo pol sekunde zaostanka, saj prve ni končal, tako da je imel pred seboj težko nalogo. Boril se je vse do zadnjih metrov, na koncu pa je bil Nemec Alexander Schmid hitrejši za osem stotink.

Tina se je v tretjem paru četrtfinala pomerila z zahtevno nasprotnico, Francozinjo Tesso Worley. Slovenka je v prvo smučala brezhibno in si priborila največjo možno prednost pred drugim nastopom. Izkazala se je tudi v drugo, žal pa je Worleyeva, ki je smučala na hitrejši rdeči progi, ciljno črto prečkala s četrt sekunde prednosti.

Robnikova je bila na koncu uvrščena na peto mesto, Hrovatova na 16., Kranjec je bil 10., Hadalin pa 15. Bassinova in Avstrijka Katharina Liensberger sta si delili zlato, do brona pa je prišla Worleyeva. V moški konkurenci je slavil Francoz Mathieu Faivre, ki je v velikem finalu ugnal Hrvata Filipa Zubčića, na stopničke pa je prišel še Švicar Loic Meillard.


Žan Kranjec, foto: Gepa

Tina Robnik: ''Definitivno sem si želela zmagati in iti naprej. Na temu 'paralelcu' se lahko hitro obrne in prideš na stopničke. In na svetovnem prvenstvu štejejo samo stopničke.''

Meta Hrovat: ''Danes sem se počutila zelo dobro, že v kvalifikacijah sem smučala hitro in zdelo se mi je, da lahko danes uspem pokazati takšne vožnje, kot jih znam, a mi ni uspelo. Trenutno sem razočarana, a moje smučanje je na visokem nivoju in tome veseli.''

Žan Kranjec: ''Kvalifikacije sem kar dobro naredil, na tekmi pa mi je malo zmanjkalo. Ena proga je bila veliko hitrejša kot druga in imel sem premalo prednosti za drugo vožnjo. Probal sem narediti maksimum in naredil nekaj dobrih ovinkov, žal pa sem izpadel v prvi rundi. Spet sem nazaj na tekmovanji, malo sem začutil progo, na kateri bom vozil tudi veleslalom. Zdaj je fokus na veleslalomu v petek.''

Štefan Hadalin: ''Malo je zmanjkalo. Mislim, da se kljub vsemu nekaj pokazal. Pustimo tisti odstop v prvi vožnji, v drugi se je tekma začela znova. Bil sem blizu, bila je ena manjša napaka, in na takšni paralelni tekmi je to nekaj stotink, ki ti odnesejo napredovanje.''

Na jutrišnji ekipni paralelni tekmi, ki se začne ob 12.15, bodo naše barve branili Ana Bucik, Andreja Slokar, Rok Ažnoh in Aljaž Dvornik.

Zvočna izjava (mp3)
Tina Robnik >>>
Meta Hrovat >>>
Žan Kranjec >>>
Štefan Hadalin >>>

Uradni rezultati: ženske, moški

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov