SP Pokljuka: Na najdaljši preizkušnji zlato Davidovi

16.02.2021


Svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki se je nadaljevalo z najdaljšo preizkušnjo za ženske. 98 tekmovalk se je pomerilo na 15 kilometrih, Slovenijo pa so zastopale Polona Klemenčič, Lea Einfalt in Živa Klemenčič.


Živa Klemenčič, foto: OO Pokljuka

Z brezhibno predstavo na strelišču je do zlatega odličja prišla Čehinja Marketa Davidova, na stopničke pa sta prišli tudi tekmovalki, ki sta pokrili 19 tarč. Srebro je osvojila Švedinja Hanna Oeberg, bron pa Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold.

Polona in Živa sta s prvim strelskim nastopom opravili z odliko, medtem ko je Lea pokrila le tri tarče. Klemenčičevi sta za tem zgrešili dvakrat, Einfaltova pa je na vsaki naslednji postaji dobila po eno kazensko minuto pribitka. Polona ni več ponovila uvodnega nastopa, saj je nato zgrešila še petkrat, precej boljša pa je bila Živa, ki je do konca tekme pokrila devet tarč. 20-letna Živa je svoj tretji nastop med svetovno elito tako sklenila na 55. mestu, Lea je bila 82., Polona pa 84.

Živa Klemenčič: “Z današnjim nastopom sem zelo zadovoljna. Glede na to, da nisem vedela, kako se bom odzvala, ker gre vseeno za nek večji psihološki pritisk, se mi zdi, da se je vse skupaj kar dobro izteklo. Tudi na štafeti zadnjič, razen kazenskega kroga stoje, je bila kar ničla, česar nisem pričakovala. Dejansko sem kar presenečena, ker sem lahko na obeh svojih tekmah del svojega teka sledila tekmovalkam, za katere sem mislila, da jih ne bom mogla držati, zato sem pozitivno presenečena tudi nad tekom.”

Andreja Mali: ''Vse čestitke Živi, mislim, da je lahko zadovoljna z današnjim nastopom. Trije zgrešeni streli so bili danes kar povprečje, tudi tekaško je bila solidna. Enostavno pa ne moremo biti zadovoljni z nastopoma starejših tekmovalk, s Polono in Leo. Preveč je bilo zgrešenih strelov v zelo solidnih oziroma skoraj idealnih pogojih na strelišču. Tisti streli, ki so bili zadeti, so bili v center, ostalo pa so bile napake in teh je bilo preveč.''

Andreja Mali >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov