SP Cortina: 17. mesto Naraločnika na kombinaciji

15.02.2021


Tretji komplet odličij svetovnega prvenstva so v Italiji prejeli tudi moški. V Cortini d'Ampezzo so se pomerili na alpski kombinaciji. Slovenija je imela na tekmi štiri predstavnike – Miho Hrobata, Martina Čatra, Nejca Naraločnika in Boštjana Klineta.


Nejc Naraločnik, foto: Gepa

S prvim delom tekme je najbolje opravil Kanadčan James Crawford, ki je imel pred najbližjim zasledovalcem, Francozom Alexisom Pinturaultom, osem stotink sekunde prednosti. Za Francozom so se nato zvrstili trije Avstrijci Vincent Kriechmayr, Matthias Mayer in Marco Schwarz, ki so za vodilnim zaostali 30, 32 oziroma 40 stotink.

Od naših fantov se je najbolje odrezal Hrobat, ki je na 16. mestu zaostal 1.45 sekunde. Le stotinko več je trajal nastop Klineta, še pet dodatnih stotink pa je za dobra dva kilometra proge Olympia delle Tofane potreboval Čater. Naraločnikov zaostanek je znašal 2.14 sekunde, popeljal pa ga je na 28. mesto.

Na slalomu smo gledali boj za naslov prvaka med Pinturaultom in Schwarzom, kot zmagovalec pa je izšel slednji in sicer s samo štirimi stotinkami prednosti. Po tem, ko je na superveleslalomu zasedel šesto mesto, je do bronastega odličja prišel Loic Meillard iz Švice.

Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Nejc, ki je na zahtevnem terenu sicer pridelal velik zaostanek, a bil na koncu 17. Pet mest nižje je bil najprej uvrščen Boštjan, ki se je po veliki napaki moral povzpeti do vrat višje na progi, kasneje pa je bil diskvalificiran. Na istem delu proge sta nastop predčasno sklenila tudi Miha in Martin.

Nejc Naraločnik: ''Superveleslalom je bil čisto v redu, zgornji del super, spodnji del super, vmes pa je bilo še malo napak in malo zavor v glavi zaradi odstopov. Slalom je pač slalom. Poskusil sem se boriti, nisem bil najhitrejši, a se mi zdi, da je bilo za dane razmere in moje slalomsko znanje čisto v redu. Nasploh je svetovno prvenstvo super izkušnja, sem zadovoljen in vesel, da sem sploh lahko zraven. Naučil sem se dosti in vidim, koliko imam še za narediti. A s trdim delom sem prepričan, da mi bo uspelo.''

Boštjan Kline: ''Probal sem odpeljati čim bolje, čim hitreje in čim bolj pametno. Škoda, da se je zgodila tista napaka, a drugače je bilo čisto v redu. To je slalom, to je smučanje.''

Miha Hrobat: ''Poskušal sem napadati. Superveleslalom mi je delno uspel, bilo so dobri odseki in nekaj napak, a sem se probal boriti in narediti vse kar se da. Slalom sem začel kar solidno, je pa bilo res ledeno in mogoče za tiste, ki ne smučamo veliko slaloma, kar zahtevno. Bile so te ledene ploskva, jaz sem malo zamudil in potem sem šel na bok, nisem več ujel vrat.''

Zvočna izjava (mp3)
Nejc Naraločnik >>>
Boštjan Kline >>>
Miha Hrobat >>>

V Cortini d'Ampezzo sta jutri na sporedu paralelna veleslaloma. V ženski konkurenci bodo naše barve branile Tina Robnik, Meta Hrovat, Neja Dvornik in Andreja Slokar, v moški pa Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Aljaž Dvornik.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov