SP Cortina: Na kombinaciji Ferkova do desetega mesta

15.02.2021


Italijanska Cortina d'Ampezzo je gostila žensko alpsko kombinacijo na kateri sta naše barve branili Maruša Ferk in Meta Hrovat. Za naslov svetovne prvakinje in odličja se je borilo 33 tekmovalk.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Najboljši superveleslalomski čas, ki je prinesel tudi slalomsko številko ena, je postavila domačinka Federica Brignone. Njena rojakinja Elena Curtoni je na drugem mestu zaostala le za stotinko sekunde, še pet stotink več pa je za vožnjo potrebovala Mikaela Shiffrin iz ZDA.

Z zelo dobrim nastopom si je odlično izhodišče zagotovila tudi Ferkova. Z 0.67 sekunde zaostanka za Italijanko je namreč zasedla deveto mesto. Hrovatova je v cilju prvega teka zaostala 1.28 sekunde, s čimer je postavila 17. čas superveleslaloma.

Razplet tekme ni postregel s presenečenji, saj je do zlatega odličja prišla Shiffrinova, kot je bilo pričakovati pa sta po lestvici napredovali tudi Slovakinja Petra Vlhova in Švicarka Michelle Gisin, ki sta prišli do srebra oziroma brona.

Maruša je pri tretjih vratih, na istem mestu kot mnogo tekmovalk, naredila veliko napako, vse do konca pa ni našla pravega ritma in v cilj prišla z več kot petimi sekundami zaostanka. Tudi Meta je začela z napako, a nadaljevala odlično in bila v igri za uvrstitev okoli petega mesta, žal pa je v zadnjih metrih proge sledil odstop. Ferkova je bila na koncu uvrščena na 10. mesto.


Meta Hrovat, foto: Gepa

Maruša Ferk: ''Takoj sem vedela, da so ključna prvi tri vrata, potem pa je treba imeti dober ritem do konca. Podlaga je res težka, sploh za dekleta, za kombinacijski slalom. Z današnjim dnem sem zadovoljna, bil je super superveleslalom, komaj čakam naslednje tekme, ki bodo spet hitre, tele smučke so malo preveč kratke.''

Meta Hrovat: ''Sploh zame, pa tudi za ostale tekmovalke, ni bilo kaj za izgubiti, je ena tekma v sezoni. To je edini način, na kateri je prav startati. To je bil moj prvi start v alpski kombinaciji in tudi zaradi tega je bilo manj kakšnih pričakovanj. Vse kar je bilo treba narediti, je bilo to, da sem dala vse od sebe in tudi sem, pač se ni izšlo.''

Zvočna izjava (mp3)
Maruša Ferk >>>
Meta Hrovat >>>

V Cortini d'Ampezzo sta jutri na sporedu paralelna veleslaloma. V ženski konkurenci bodo naše barve branile Tina Robnik, Meta Hrovat, Neja Dvornik in Andreja Slokar, v moški pa Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Aljaž Dvornik.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov