SP Pokljuka: Dovžan napredoval na 23. mesto, Fak ostal na 35.

14.02.2021


Moški so se na Pokljuki pomerili na drugi posamični tekmi svetovnega prvenstva v biatlonu. Na sporedu je bila zasledovalna preizkušnja, na kateri je nastopila tudi četverica naših fantov.


Miha Dovžan, foto: OO Pokljuka

Lep nastop je uspel Mihi Dovžanu, ki se je na 12,5-kilometrsko pot podal 25. po vrsti. Na polovici tekme je imel za seboj le en zgrešen strel, po tretjem streljanju je moral v dva kazenska kroga, svojo nalogo pa je nato znova odlično opravil na zadnjem postanku, kjer je padlo vseh pet tarč. Na koncu je napredoval za dve mesti, to je na 23. in s tem prišel do svojega drugega najboljšega rezultata v karieri.

Jakovu Faku napredek po lestvici ni uspel, vrhunski rezultat pa bo moral poiskati na prihajajoči posamični ali na tekmi s skupinskim startom. Navkljub padcu v prvem krogu se je na prvem postanku zbral in zadel petkrat, isti strelski rezultat pa je nato ponovil še na tretjem postanku. Skupno je žal pustil nepokrite štiri tarče, kar je pomenilo, da je znova zasedel 35. mesto.

Rok Tršan se je odrezal dobro in s skupno tremi zgrešenimi streli napredoval na 47. mesto, medtem ko Klemen Bauer preizkušnji ni dokončal na cilju, saj so ga po tretjem streljanju tekmeci prehiteli za krog.

Naslov svetovnega prvaka je ubranil Francoz Emilien Jacquelin, ki je bil na strelišču 100-odstoten, Šved Sebastian Sumuelson pa se je z istim strelskim izkupičkom veselil srebra. Norvežan Johannes Thingnes Boe je navkljub dvema zgrešenima streloma prišel do bronaste medalje.


Jakov Fak, foto: OO Pokljuka

Miha Dovžan: ''Danes sem tudi zadovoljen z nastopom. Tudi tekaško sem lahko držal najboljše. Škoda za prvo streljanje v stoje, kjer sem pustil dva preveč. Cilj je bil napredovati in to mi je uspelo. Upam, da bo tudi v sredo tak nastop kot danes in se bom veselil, če se mi uspe uvrstiti na skupinski start.''

Uroš Velepec: ''Miha je bil odličen, res dober nastop, kljub tem napakam v stoje, ki jih je tudi sam ocenil kot nepotrebne. Bil je malo nezbran. Za napredovanje v tej konkurenci moraš resnično biti dober. Če nisi na nivoju ne prilezeš nikamor. Vemo, da je 23. mesto tudi njegova najboljša uvrstitev v zasledovanju. Dobro smo tempirali formo, je v pravem stanju in pričakujem, da bo tudi še naprej zdržal v takem ritmu. Kar se tiče Jakova težko ocenjujem nastop, nisem govoril z njim. Ni bil tako hiter, kot smo ga vajeni in na strelišču ni bil tako natančen kot smo vajeni. Rok je bil danes na progi bolj borben, napredoval za štiri mesta. Upali smo na več, ampak dve napaki v stoje, pa vemo, da je v stoje izjemen strelec, sta bili preveč. A na progi je bil boljši in pričakujem, da se bo na 20 kilometrov sprostil in tekel tako, kot zna, tako kot na treningih. Pri Klemnu smo upali, da ta korona ni pustila takih posledic, tudi sam se je dobro počutil pred startom. A potem, ko je prišel na obrate, je videl, da preprosto ni energije, ni dovolj kisika v mišicah. Že med progo je razmišljal, da bi šel ven, ko so ga prehiteli za krog pa se je seveda moral umakniti.''

Zvočna izjava (mp3)
Miha Dovžan >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov