SP Pokljuka: Zlato na Norveško, naša dekleta ostala brez zasledovanja

13.02.2021


Na tretji tekmovalni dan na Pokljuki je na vrsto prišla ženska sprinterska preizkušnja. Boj za naslov svetovne prvakinje se je v zahtevnih vetrovnih razmerah začel ob 14:30, ko se je na pot podala prva izmed 99. tekmovalk. Slovenski navijači so držali pesti za tri biatlonke – Polono Klemenčič, Leo Einfalt in Leno Repinc.


Polona Klemenčič, foto: OO Pokljuka

Do zlatega odličja je prišla Tiril Eckhoff iz Norveške, ki je pokrila vseh deset tarč, srebro je osvojila Anais Chevalier-Bouchet, ki je zgrešila enkrat, bron pa Belorusinja Hanna Sola, ki prav tako ni obiskala kazenskega kroga. Francozinja in Belorusinja se bosta na jutrišnji zasledovalni tekmi na pot podali 12 oziroma 14.4 sekunde kasneje kot Eckhoffova.

Brez nedeljskega nastopa pa so ostale naše tekmovalke. Z enim zgrešenim strelom v leže je bila Polona sicer še v igri za zasledovanje, le tri pokriti tarče na streljanju v stoje pa so bile premalo za uvrstitev med šestdeseterico. Klemenčičeva je bila na koncu 76., Lea, ki je morala v kazenski krog štirikrat 87., 17-letna Lena, ki je zadela petkrat pa 89.

Andreja Mali: ''Danes so bile razmere nekoliko težje, tako na progi zaradi mrazu in na strelišču zaradi vetra. Že na nastrelitvi smo videli, da ne bo lahko, veter se je spreminjal. Dekleta se niso znašla na strelišču, tako v leže, kot v stoje, bilo je preveč zgrešenih strelov in enostavno ne moremo biti zadovoljni z današnjimi nastopi. A gremo naprej, otoplilo se bo, veter se bo zmanjšal in gremo optimistično na naslednje tekme.''

Na Pokljuki se bo jutri podelilo šest odličij na zasledovalnih tekmah. Biatlonci, med katerimi bodo tudi Miha Dovžan, Jakov Fak, Rok Tršan in Klemen Bauer, bodo začeli ob 13:15, ob 15:30 pa se bo na pot podala prva biatlonka.

Zvočna izjava (mp3)
Andreja Mali >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov