SP Cortina: 14. mesto za Štuhčevo, 22. za Ferkovo na smuku

13.02.2021


Cortina d'Ampezzo je gostila drugi boj za ženska odličja svetovnega prvenstva. Na sporedu je bila smukaška preizkušnja na progi Olympia delle Tofane, po kateri se je spustilo 31 tekmovalk.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Ilka Štuhec je nastopila 17. po vrsti in z zgornjim delom proge opravila vrhunsko, v svoji najboljši izvedbi. Ob dejstvu, da njena pripravljenost ni bila 100-odstotna, je solidno opravila tudi s srednjim delom, kjer pa se je pojavilo nekaj napak, ki so ji h končnem času dodale nekaj desetink. V cilj je prišla s takrat 12. časom, z 1.30 sekunde zaostanka za vodilno.

21. po vrsti je startala Maruša Ferk. Tudi ona je začela zelo napadalno, na koncu pa ni uresničila zastavljenih ciljev. Večji zaostanek je pridelala v srednjem in spodnjem delu proge ter v cilj prišla z 20. časom, z 2.26 sekunde zaostanka za najhitrejšo. Ob koncu tekme je zasedla 22. mesto, medtem ko je bila Štuhčeva 14.

Svetovno prvakinja je po zaslugi najboljše predstave v spodnjem delu proge postala Švicarka Corinne Suter, podprvakinja pa Nemka Kire Weidle, ki je za svoj nastop potrebovala 2 desetinki sekunde več. Lara Gut-Behrami je superveleslalomskemu zlatu dodal še smukaški bron; njen zaostanek za zmagovalko je znašal 37 stotink.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Ilka Štuhec: ''Moram reči, da me je na startu malo zeblo, ker je bil fajn prepih. A smo zunaj, na to nimamo vpliva. Poskusila sem dati vse od sebe, kolikor je šlo, potem se včasih seveda zgodi tudi kakšna napaka. Ta danes, po tretjem merjenju vmesnega časa, me je stala kar nekaj, časovne gledano. A sem se borila dalje, dala od sebe kar sem imela in to je to. Zadovoljna ravno ne morem biti. Nisem pa razočarana s pristopom in vožnjo.''

Maruša Ferk: ''Tekma je bila lepa, v idealnem vremenu, a bilo je malo preveč vetrovno. To sem občutila tudi sama, na startu sem videla, kako piha, ne vem, kako je bilo pri ostalih. Potrudila sem se maksimalno, mislim, da nisem smučala slabo. Popolnoma nič si ne očitam glede svojega pristopa, smučanja in borbenosti od starta do cilja. Prve tri tekmovalke bodo zasluženo prejele medalje, škoda pa, da ni med njimi Slovenije.''

Zvočna izjava (mp3)
Ilka Štuhec >>>
Maruša Ferk >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov