SP Pokljuka: Dovžan 25., Fak 35. na sprintu

12.02.2021


Svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki se je nadaljevalo z moško sprintersko preizkušnjo. Na 10-kilometrsko pot so se podali 104. tekmovalci, med njimi pa so bili tudi štirje domači predstavniki.


Miha Dovžan, foto: OO Pokljuka

Tekma je postregla z razburljivim razpletom, do naslova prvaka pa je prišel Šved Martin Ponsiluoma, ki je bil strelsko 100-odstoten. Srebra in brona sta se veselila francoska predstavnika. Simon Desthieux je s prav tako desetimi pokritimi tarčami zaostal 11.2 sekunde, Emilien Jacquelin, ki je bil na strelišču neuspešen enkrat pa 12.9 sekunde.

Najboljši Slovenec je bil Miha Dovžan. Njegovi streli so bili brezhibni, le nekaj več časa je porabil na drugi postaji, na koncu pa je zasedel zelo dobro 25. mesto z minuto in 15. sekundami zaostanka za najhitrejšim. Jakovu Faku načrt ni uspel. Tako v streljanju v leže, kot v stoje, je mimo tarče zletel drugi strel, na nedeljski zasledovalni preizkušnji pa bo nastopil 35. po vrsti, eno minuto in 37 sekund za Ponsiluomo.

Rok Tršan in Klemen Bauer sta se strelsko odrezala zelo dobro. Prvi je bil uspešen celo desetkrat, drugi pa devetkrat, žal pa ju je nekoliko počasnejši tek oddaljil od želenih uvrstitev. Tršan je bil na koncu 51., Bauer pa 51.


Jakov Fak, foto: OO Pokljuka

Miha Dovžan: ''Sem kar zelo zadovoljen s tekmo, tudi tekaški del je bil kar na nivoju. Strelsko sem imel nekaj težav na streljanju v stoje, kjer so se mi začele tresti noge, a sem vesel, da sem se potrudil in na koncu potegnil 100-procentni izkupiček. Imam dobro izhodišče za nedeljsko zasledovalno tekmo in se je že veselim.''

Uroš Velepec: ''Tekmovalci so različno opravili svoje naloge. O odlično oceno bi ocenil Dovžana, ki je naredil najboljši rezultat v karieri v sprintu. Tudi zaostanek je izredno majhen, 1:14 je krasno izhodišče za zasledovalno tekmo, tako da moramo biti več kot zadovoljni. Kar se tiče Jakova je rekel, da se ni počutil pravi, da ni bil lahek. To je bila ena izmed tekem, ki ni bila dobra. V zasledovanju ima možnost priti naprej, seveda ne na tista najvišja mesta, a lahko kar precej pridobi, če se bo počutil boljše, če bo imel bolj sveže noge. A najprej mora začeti zadevati. Za Roka težko rečem, da je razočaral. Naredil je soliden nastop. A z dvema ničlama bi moral biti vsaj tam kot Dovžan, če ne pred njim. Po vseh testih, trening tekmah, intervalih, ki ih delamo bi moral biti pred njim, a spet je bil trd, ni tekel kot zna, bil je zakrčen. Klemnu bi težko dal oceno, lahko rečem, da smo veseli, da je bilo bolje kot na mešani štafeti. Šel je z boljšim občutkom na progo, začel previdno in počasi. Vsi štirje so notri, imamo priložnost napredovati, je pa prvenstvo še dolgo in čaka nas še veliko preizkušenj.''

Zvočna izjava (mp3)
Miha Dovžan >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov