SP Pokljuka: Slovenija za uvod na 16. mestu

10.02.2021


Na Pokljuki smo videli prvo tekmo IBU svetovnega prvenstva v biatlonu. Navkljub močnemu sneženju je organizator uspel odlično pripraviti proge in strelišče tako da smo lahko spremljali odlično uvodno preizkušnjo. 27 ekip se je pomerilo v mešanih štafetah, naše barve pa so branili Jakov Fak, Klemen Bauer, Polona Klemenčič in Živa Klemenčič.


Jakov Fak, foto: Gepa

Jakov je s prvenstvom začel izjemno. Na prvem streljanju je izredno hitro pokril vseh pet tarč in s tekom nadaljeval na drugem mestu. Na naslednjem postanku je prav tako hitro zadel štirikrat zapored, peti strel pa je nato zletel mimo. Po hitri popravi se je v zadnji krog podal s petim časom, štafeto pa predal kot četrti.

Ob dejstvu, da ima za sabo precejšen manko tekem, se je Klemen odrezal zelo dobro. Tako v streljanju v leže, kot v stoje je moral izstreliti šest nabojev, po nekoliko počasnejšem zadnjem krogu pa je reprezentančno kolegico na pot pospremil kot osmi.

23-letna Polona je svojo nalogo na obeh strelskih postankih opravil brezhibno, je pa v smučini izgubila precej časa, s čimer je Slovenija zadnjo predajo opravila na 14. mestu. Še tri leta mlajša Živa se je na streljanju v leže prav tako odrezala vrhunsko, žal pa je bila na drugem streljanju manj natančna in morala v en kazenski krog.


Polona Klemenčič, foto: Gepa

Slovenska ekipa je prvi dan tekmovanj sklenila na 16. mestu. Do zlata je prišla Norveška, za katero so tekmovali Sturla Holm Laegreid, Johannes Thingnes Boe, Tiril Eckhoff in Marte Olsbu Roeiseland, srebro je po zaslugi izjemnega streljanja oziroma le dveh poprav osvojila Avstrija, bron pa Švedska.

Jakov Fak: ''Mislim, da je bilo leže perfektno narejeno. V prvem krogu se je bilo težko prebijati naprej, saj proga tega ne dovoljuje. Ob robu je počasen sneg, tako da je težko prehitevati, ampak sem se nekako prerinil naprej. V relativno ugodni poziciji sem prišel na prvo streljanje in naredil ničlo. Potem sem na drugem streljanju žal zgrešil zadnji strel. V bistvu sem bil prepričan, da je padel, puško sem že skoraj dal na hrbet. Potem sem se moral vrniti v položaj, šlo je več časa, a k sreči sem popravil in predal četrti, a več nisem mogel narediti.''

Naslednji boj za odličja bo na sporedu v petek, ko bomo videli moški sprint.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov