Aleš nadaljuje z odličnimi nastopi

10.02.2021


Svetovni pokal v telemark smučanju se nadaljuje v Franciji. Passy-Plaine Joux bo tekme gostil vse do sobote, danes pa so se smučarke in smučarji pomerili v disciplini sprint.Jure Aleš si je že v prvem teku nabral precejšen zaostanek za najboljšimi in zasedel sedmo mesto, v drugo pa se je nato odrezal precej bolje in napredoval na končno peto mesto. S tem je seveda dobil tudi lep nov komplet točk v skupnem seštevku, v katerem je trenutno peti.

V ženski konkurenci je naše barva branila Maša Štrakl, ki je bila po uvodnem nastopu 17., nato pa pridobila eno mesto. Do zmag sta prišla predstavnika Švice, Amelie Wenger-Reymond in Nicolas Michel.

Jure Aleš: ''V prvi vožnji sem se uštel v tempu. Na progi sem se počutil lagodno, brez kakšnih težav. Tudi brez penalov sem bil na koncu kar dve sekundi zadaj. Tempo je bil enostavno prepočasen. Zraven tega sem se še malo uštel pri skoku in premalo odrinil. Za drugo vožnje sem rekel, da moram vsaj tempo in način smučanja spremeniti, se podati bolj pogumno in se priganjati čez celo progo, saj sem v prvi zaspal. To mi je tudi uspelo, sam čas je bil veliko bolj spodoben, a mi tudi ni uspelo narediti skoka. Jutri moram popraviti ta skok, verjamem, da ga znam, večkrat sem že dokazal, da lahko skočim najdlje od vseh. Če bom prikazal dovolj agresije v vožnji in nenehno iskal pospešek iz zavoja tudi rezultat ne bi smel izostati. Se že veselim jutrišnje tekme, da popravim današnji rezultat.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov