Eva Urevc in Anamarija Lampič na Švedskem ugnali vso konkurenco!

07.02.2021

Na drugem ekipnem šprintu letošnje sezone v švedskem Ulricehamnu sta Eva Urevc in Anamarija Lampič spisali zgodovino slovenskega teka na smučeh, saj sta ugnali vso konkurenco!

Po tretjem mestu v Dresdnu sta tokrat Eva Urevc in Anamarija Lampič izpolnili svoje sanje © GEPA

Na drugem ekipnem šprintu letošnje sezone smo v finalu znova videli le žensko posadko v postavi Eva Urevc, Anamarija Lampič, medtem ko sta bila Janez Lampič in Vili Črv prepočasna v polfinalnem teku. Finalno preizkušnjo je začela Urevčeva, ki je predala na 4. mestu, tik za švedsko prvo ekipo, ameriško prvo in švedsko drugo ekipo. Lampičeva je prav tako predala na četrtem mestu ob koncu svoje prve predaje. Urevčeva je v drugi predaji še naprej tekla ob najhitrejših, na polovici proge sta bili naši na tretjem mestu za prvo švedsko ekipo in prvo ameriško ekipo.

Lampičeva je zanesljivo tudi v svoji predzadnji predaji ohranila stik z najboljšimi, tako kot tudi Urevčeva v svoji zadnji predaji. Predala je na četrtem mestu, a le 9 desetink za vodilno ekipo Švedske. Nato pa izjemna taktična predstava Lampičeve, ki je na ciljno ravnino prišla na svoji smučini in pokazala največ moči med vsemi in kot prva prečkala ciljno črto za zgodovinsko slovensko zmago v ekipnem šprintu! Drugo mesto sta osvojili Švedinji Maja Dahlqvist in Linn Svahn, tretje pa Švicarki Laurien van deer Graaff in Nadine Fähndrich.

Slovenska zmagovita ekipa © SloSki

"Končno mi je uspelo! Ne samo premagati Linn, ampak tudi vse ostale! Končno sem v finalu dobila občutek, kot sem ga iskala cel vikend. Tudi taktično sva tekli zelo dobro, bili sva v stiku, nisva šli naprej. Ostali sva v ozadju v zaveterju, kar je bilo danes tudi zelo pomembno, ker je bilo kar precej vetra," je povedala Lampičeva, Urevčeva pa je še dodala: "Najina taktika je bila, da držim stik in predam v stiku. Ana je na koncu lahko pokazala česa je sposobna in sva zmagali!"

Prihodnji konec tedna tekem svetovnega pokala ne bo, le ta se bo nadaljeval v češkem Novem Mestu čez dva tedna.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov