DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Riiber dobil trojček tekem v Seefeldu, Vrhovnik na 37. mestu

31.01.2021

Trojček tekem v Seefeldu je dobil Norvežan Jarl Magnus Riiber, naš edini predstavnik, Vid Vrhovnik, je zasedel končno 37. mesto.

Vid Vrhovnik je prvič tekmoval na treh zaporednih tekmah v Seefeldu © GEPA

Trojček tekem v Seefeldu se je danes končal z najdaljšo preizkušnjo na 15 km. V konkurenci je danes nastopilo le še 40 kombinatorcev, med njimi je bil tudi Vid Vrhovnik. Uspel mu je zelo dober skok, dolg 105 metrov, kar je bil 23. rezultat, a v spremenljivih razmerah je bilo to dovolj za skupno 35. mesto z zaostankom 5 minut in 38 sekund za Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je z dveh zaletnih mest nižje skočil 108 metrov, zbral pa je 141,1 točk. 38 sekund je zaostajal Akito Watabe na drugem mestu, skočil je 105 metrov, tretji je bil znova Finec Ilkka Herola s 105 metri in minuto in 8 sekundami zaostanka za Norvežanom. Ti zaostanki so bili seštevki dosedanjih dveh tekem na prizorišču zadnjega svetovnega prvenstva.

Na tekaškem delu, ki je bil danes torej najdaljši, je bil naš edini tekmovalec zaradi res velikega zaostanka po dveh dnevih ujet še pred prihodom v cilj, tako da je zasedel končno 37. mesto. Zmagal je Riiber, ki je ohranil le 1,3 sekunde prednosti pred Herolo, Watabe je zaostal 3,2 sekund na tretjem mestu. "Danes je bil bolj čuden dan. Prikazal sem lep skok, nekaj rezerv je še bilo, a 23. mesto je pokazatelj kam spada. Na teku ni bilo sreče s smučmi in z mažami. Na to se ne bom izgovarjal, tudi sam nisem bil najboljši. Gremo dalje," je povzel Vid Vrhovnik.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Klingenthalu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov