DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na drugi tekmi v Seefeldu nova zmaga Riiberja, Vrhovnik med 40

30.01.2021

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Seefeldu je Vid Vrhovnik na 10 km preizkušnji zasedel 38. mesto, še druge zmage se je razveselil Norvežan Jarl Magnus Riiber.

Vid Vrhovnik bo prvič tekel na 15 km razdalji © GEPA

S preizkušnjo na 10 km razdalji se je v avstrijskem Seefeldu danes nadaljeval konec tedna, ki prinaša tri tekme svetovnega pokala. Edini preostali slovenski tekmovalec, Vid Vrhovnik, je med petdeseterico po zelo dobrem skoku v provizorični seriji pred tekmovalno nato v skočil 95 metrov, kar ga je popeljalo na 31. mesto, mesto višje kot včeraj. Za prvo trideseterico je zaostajal šest sekund, za vnovič vodilnim Norvežanom, Jarlom Magnusom Riiberjem pa 3 minute in 23 sekund. Norvežan je skočil 99 metrov, zbral pa je 122,9 točk. Drugi je bil Japonec Akito Watabe s 97 metri in 116,2 točkami ter 27 sekundami zaostanka, tretji pa Finec Ilkka Herola z 99 metri in 59 sekundami zaostanka za Norvežanom.

Vrhovnik je na še enkrat daljšo razdaljo kot včeraj torej krenil na 31. mestu, po 2,5 km je imel 32. čas z zaostankom 3 minut in 17 sekund za najhitrejšimi, tekel je skupaj z Norvežanom Magnusom Krogom. Na polovici preizkušnje je bil na 31. mestu, tekel pa je sam, za vodilnim Riiberjem je zaostajal 3 minute in 14 sekund. V prvi polovici drugega dela preizkušnje je Vrhovnik izgubil 40 sekund v primerjavi z Riiberjem in padel na 38. mesto, v zadnji četrtini proge pa je izgubil še nekaj časa, a je v cilj pritekel na 38. mestu z zaostankom 4 minut in 23 sekund za zmagovalcem. "Z današnjo tekmo ravno najbolj zadovoljen ne morem biti. Skok je bil kar soliden, bile so manjše napake kot včeraj. Razmere so bile bolj čudne z vetrom in s snegom, a se ni za pritoževati, nekaj fantov je imelo še slabše razmere. Na teku ni bil ravno moj dan. V tretjem krogu sem imel krizo, a nič za to. Jutri je nov dan, nova tekma. Prvič bom tekel na 15 km, poizkušal bom na nek način uživati in pokazati eno lepo predstavo za konec prvega mojega trojčka tekem," je po današnji preizkušnji sklenil Vrhovnik.

Danes je zanesljivo zmagal Riiber, 33,3 sekund je zaostal tudi včeraj drugi, Watabe, tretji je bil Herola, ki je zaostal 34,5 sekund. Jutri bo na 15 km preizkušnji nastopilo le najboljših 40 kombinatorcev, s tem se bo zaključil tudi t. i. trojček tekem v Seefeldu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov