Jure Aleš s kompletom uvrstitev na stopničke

25.01.2021


Zelo zahtevno 5-dnevno tekmovanje za svetovni pokal v telemark smučanju v nemškem Oberjochu se je končalo. Zadnji dan so bile na sporedu preizkušnje v najdaljši disciplini, klasiku, dve za moške in dve za ženske.


Jure Aleš, foto: FIS Telemark

Jure Aleš je ponovno dokazal, da sodi v sam svetovni vrh. Na prvi tekmi dneva je namreč zasedel odlično drugo mesto, boljši od njega je bil le Francoz Noe Claye, ki se je našemu smučarju s tem oddolžil za poraz v malem finalu prvega paralelnega sprinta, na katerem je Jure osvojil tretje mesto. Tako Claye, kot Aleš, sta z vožnjama opravila brez kazenskih sekund, med njima pa je bilo na koncu 0.58 sekunde razlike.

Na drugi tekmi se Juretovi načrti niso popolnoma uresničili, saj je na poti naredil nekaj napak in prejel dve kazenski sekundi pribitka. Vseeno je zasedel vrhunsko peto mesto, s tem, da je za zmagovalcem, Nicolasom Michelom iz Švice, ki je na prvi tekmi osvojil tretje mesto, zaostal 2.23 sekunde.

V ženski konkurenci je obe preizkušnji dobila Švicarka Amelie Wenger-Reymond. Na prvi sta se ji na stopničkah pridružili Jasmin Taylor iz Velike Britanije in Nemka Johanna Holzmann. Slednja je nato osvojila še drugo mesto, tretjega pa se je veselila Švicarka Martina Wyss. 19-letna Maša Štrakl je najprej zasedla 16., nekaj ur kasneje pa 17. mesto.

Jure Aleš: ''Za mano je zelo naporen teden. 6 tekem v 5 dneh je kar velik zalogaj, eden težjih smučarskih tednov. V prvem klasiku mi je uspela čista vožnja, brez penalov in je bilo dosti za drugo mesto. Sem bil kar presenečen, kajti smučanje ni bilo na takem nivoju, kot bi si želel. Bila je utrujenost, difuzna svetloba, nekako sem imel težišče nenehno preveč nazaj, drža je bila pasivna in nisem uspel napadati. V drugo se je vse to potem pokazalo, še jaz sem dobil dva penala in pristal na petem mestu. Z današnjim vožnjama ne morem biti toliko zadovoljen, kot pa z rezultati. Za naprej se bom poskusil regenerirati, vidim, da sem zraven. Škoda za tisti odstop na drugem sprintu, tudi na včerajšnjem ''paralelcu'' sem bil sposoben več. Tri stopničke na šestih tekmah, od tega ena zmaga, vidim, da sem zraven. Se pa moram osredotočiti vsak dan posebej. Pokazati moram tisto, kar kažem na treningih. Z današnjim veleslalomom ne morem biti zadovoljen, moram pokazati več, da sem sposoben se na vsaki tekmi boriti za zmago. Samo še najvišje stopnička me lahko zadovolji.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov