Slovenska moška štafeta do rezultata sezone

23.01.2021


V Antholz-Anterselvi je potekal boj 23. moških štafet in boj z zahtevnimi pogoji. Na četrti tovrstni tekmi v letošnji sezoni svetovnega pokala so nastopili Rok Tršan, Jakov Fak, Miha Dovžan in Alex Cisar.


Rok Tršan in Alex Cisar © Prezlc Photography

Tršan je moral na prvem postanku narediti eno popravo, po le petih izstreljenih nabojih na drugem, pa se je povzpel na deveto mesto. V zadnjem krogu nato ni bil med hitrejšimi, tako da se je Fak na pot podal 14. po vrsti. Začetek ni bil dober, saj je zgrešil kar trikrat, v streljanju stoje pa je popravil vtis, saj je bil 100-odstoten. Z osmim časom teka je nato predal štafeto na 11. mestu.

Dovžan je zgrešil po enkrat na vsaki postaji in vsakič pridobil eno mesto, z dobrim devetim časom teka pa je Cisarja na pot pospremil kot deveti. Najmlajši član ekipe je svojo nalogo na prvem streljanju opravil brezhibno, žal pa je moral nato izstreliti dva dodatna naboja, s čimer je zdrsnil na 10. mesto, a ga zadržal do prečkanja ciljne črte. V zadnjem krogu je uspel odbiti napada predstavnikov Švice in Slovaške in s tem Sloveniji zagotovil najboljšo uvrstitev sezone.

Do zmage je prišla ekipa Francije (0+9), ki je za osem desetink sekunde ugnala Norveško (1+9), tretjega mesta pa so se veselili Rusi (1+7).


Miha Dovžan in Jakov Fak © Prezlc Photography

Miha Dovžan: ''Z današnjim rezultatom in z mojim delom štafete sem lahko zadovoljen. Mislim, da sem tekaško šel kar dobro, moram še pogledati rezultate. Streljanje se je dobro izšlo, saj mi tu predvsem streljanje v stoje predstavlja težavo, ker se mi začnejo tresti noge. Z enim zgrešenim v stoje sem jo kar dobro izvlekel. Tudi moje smuči so bile kar solidne, imel sem nekaj smole, ker sem tekel sam in nisem imel neke primerjave, a sem zadovoljen.''

Uroš Velepec: ''Lahko rečem, da je to letos najboljša predstava, sploh s to ekipo. Brez Klemna moramo biti zadovoljni, imamo tri člane in mladinca Cisarja. Mislim, da deseto mesto mora zadovoljiti naše apetite. Seveda bi se dalo bolje, a preprosto je bilo preveč poprav, preveč napak na strelišču za višjo uvrstitev. Osmo mesto bi bilo perfektno, deseto pa je zelo dobro.''

Zvočna izjava (mp3)
Miha Dovžan >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov