Na drugem smuku v Švici 27. mesto Štuhčeve

23.01.2021


Švicarska Crans Montana je gostila novo smukaško preizkušnjo svetovnega pokala za ženske. Lov na stopničke in točke je tokrat potekal čez celotno progo Mont Lachaux, vsega skupaj pa smo videli 49 nastopov.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Tekmo je odprla Ilka Štuhec, ki zaradi poškodbe gležnja seveda ni 100-odstotno pripravljena. Svojo nalogo je opravila dobro, le v zadnjem zavoju pred ciljnim skokom je nekoliko izgubila ravnotežje, a se hitro rešila iz težav in ciljno črto prečkala s časom 1:30.21.

Pri startni številki 9 smo videli nastop Italijanke Sofie Goggia, ki je znova dokazala, da je trenutno najboljša smučarka v tej disciplini. Vodilno rojakinjo v cilju je ugnala za 1.26 sekunde, vse do konca tekme pa je ni uspela prehiteti nobena tekmica.

Najbolj se ji je približala domačinka Lara Gut-Behrami, ki se je na progi zadržala 0.27 sekunde dlje in tako osvojila drugo mesto, tretja pa je bila Elena Curtoni, ki je za reprezentančno kolegico zaostala 60 stotink sekunde.

Maruša Ferk, ki se je na 2451 metrov dolgo pot podala 42. po vrsti, je bila na prvem merjenju vmesnega časa 38., nato pa je sledil odstop. Štuhčeva je bila na koncu uvrščena na 27. mesto.

Ilka Štuhec: ''Vsekakor nisem zadovoljna z rezultati, to ni treba ekstra poudarjati. Včeraj je bilo, kakor je bilo, vožnja z majhnimi napakami tu in tam, ki stanejo dosti hitrosti in pomenijo še večjo izgubo časa. Danes sta se pristop in vožnja zdela boljša. Bila sem na pol testni zajček s številko ena, a tako je. Mislim, da se je vreme potem bistveno izboljšalo, a to je nekaj na kar ni vpliva. Mislim, da sem svoje relativno dobro opravila, glede na celotno situacijo, ki ni najboljša.''

Zvočna izjava (mp3)
Ilka Štuhec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov