Alex Cisar do prvih točk v karieri

22.01.2021


Biatlonci so se v Antholz-Anterselvi pomerili v najdaljši disciplini, 20-kilometrski posamični tekmi. Na drugi tovrstni preizkušnji sezone je nastopila tudi četverica slovenskih tekmovalcev, Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Alex Cisar.


Alex Cisar © Prezlc Photography

Prvo mesto je osvojil Rus Alexander Loginov, ki je bil eden izmed štirih biatloncev, ki so bili strelsko 100-odstotni. Sturla Holm Laegreid iz Norveške je z 18. pokritimi tarčami prišel na drugo mesto, tretji pa je bil predstavnik Francije Quentin Fillon Maillet z dvema minutama pribitka.

Najboljša predstava iz slovenskega tabora je prišla s strani Alexa, ki je osvojil 36. mesto. 20-letnik je na prvem streljanju sicer zgrešil dvakrat, nadaljeval pa odlično in pokril vseh 15 tarč, ter tako prišel do svojega najboljšega rezultata v karieri.

Tik za Cisarjem se je znašel Jakov, ki je najprej pokril pet tarč, v nadaljevanju pa dobil kar štiri minute pribitka. Odlično je kazalo Mihi, ki je po treh strelskih nastopih, na katerih je bil brezhiben, zasedal 17. mesto, predzadnji in zadnji strel dneva pa sta mu nato odnesla možnost za vrhunski rezultat. Na koncu je bil 44. Rok, ki je na vsakem streljanju zgrešil po enkrat je zasedel 63. mesto.

Uroš Velepec: ''Gledano ekipno smo opravili solidno. Škoda Jakova, danes je bila priložnost, z enim zgrešenim strelom bi bil na stopničkah. Tako priložnost se malokrat ponudi, a vemo, da je bilo težko streljati, vmes je prišla megla, tako da so imeli nekateri malo slabše, nekateri pa malo boljše pogoje. Tekaško je bil spet v redu, v zadnjem krogu zelo močan. A to je biatlon, teči je treba odlično, pa tudi zadeti. Ni nobene katastrofe, jutri je nov dan in nova tekma. Kar se tiče Alexa moramo reči samo kapo dol. Še naslednje leto je ''junior'' in prvič je dobil točke. Zelo pogumno je šel v tekmo. Če na začetku zgrešiš dva strela, se je težko psihično pripraviti za naprej, da se boriš. A potem je rutinirano naredil tri ničle in dobil prve točke. To je bistveno več od pričakovanj, glede na to, da je imel pred tem težave v teku zaradi bolezni. Žal za Miho in zadnja dva strela, malo so se mu tresle noge, najprej je vrgel 25 sekund, ker je čakal, potem pa še zgrešil. A kljub vsemu je to en soliden nastop. Je naredil že boljše, pa tudi precej slabše. Škoda za Roka, vsakič ena zgrešena tarča je preprosto stvar nezbranosti. Vemo, da je tehnično perfekten strelec in glede na to, da vemo, da ni bilo vetra, bi moral pospraviti vsaj dve več. Gremo naprej, jutri je štafeta, verjamem, da smo na dobri poti za svetovno prvenstvo, fantje so v teku čedalje močnejši, pričakujemo, da bomo napake, ki smo jih tu delali, tam popravili.''

Zvočna izjava (mp3)
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov