Naši smučarki v Crans Montani brez točk

22.01.2021


Smučarke so v Crans Montani nastopile na četrtem smuku sezone. Tekma se je zaradi novozapadlega snega v Švici začela kasneje, kot je bilo predvideno, ob tem pa je bil start prestavljen nižje, saj je bilo na vrhu proge prisotnega preveč vetra. Slovenijo sta zastopali Ilka Štuhec in Maruša Ferk.


Maruša Ferk, foto: Gepa

S progo Mont Lachaux je najbolje opravila vodilna smukačica sezone, Italijanka Sofia Goggia. Do zmage je prišla s časom 1:10.10, s katerim je premagala Čehinjo Ester Ledecko, ki je za vožnjo potrebovala 2 desetinki več. Že četrto tretje mesto v sezoni je osvojila Američanka Breezy Johnson.

Ilka je morala na vožnjo čakati dlje, kot je bilo predvideno, saj je bila tekma tik pred njenim nastop prekinjena zaradi vetra. Njeni načrti se niso uresničili, saj je ob prečkanju ciljne črte zasedla 10. mesto, z 2.57 sekunde zaostanka za Goggio, ob koncu preizkušnje pa je bila 37.

Na svoj nastop je morala še dlje čakati Maruša, ki je nosila številko 43. Tudi njen preboj med dobitnice točk ni uspel. Na poti je porabila stotinko manj kot Štuhčeva, s čimer se je uvrstila tik pred njo, na 36. mesto.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov