Čater 26. v Kitzbuehlu, zmaga Feuzu

22.01.2021


Kitzbuehel je gostil prvo izmed treh preizkušenj svetovnega pokala. Videli smo nadomestni smuk, ki je bil prvotno na sporedu v Wengnu, žal pa tudi nekaj padcev in prekinitev. S progo Streif bi se moralo spopasti 55 tekmovalcev, med njimi tudi Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat, a so bili končni rezultati razglašeni po 30. nastopih.


Martin Čater, foto: Gepa

Najboljšo vožnjo dneva je prikazal Švicar Beat Feuz in prišel do prve smukaške zmage na temu prizorišču. 16 stotink sekunde je zaostal domačin Matthias Mayer, še 4 desetinke dlje pa je za nastop potreboval Italijan Dominik Paris. Naš prvi smučar je nastopil 16. po vrsti. Martinu vožnja ni uspela, kot bi želel, saj je napako, ki ga je stala kar nekaj časa, naredil že v zgornjem delu proge, na koncu pa je za zmagovalcem zaostal 4.12 sekunde.

Po nastopu smučarja, ki je nosil startno številko 23, je prišlo do vnovične prekinitve, tokrat zaradi vetra. Vodstvo tekmovanja se je odločilo, da na progo spusti še naslednjih sedem tekmovalcev, nato pa razglasilo končne rezultate, kar je pomenilo, da je Martin zasedel 26. mesto.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov