Jure Aleš bo znova napadel jutri

22.01.2021


Najboljši telemark smučarji in smučarke sveta so se vrnili na progo v Oberjochu in se pomerili na novi tekmi v sprintu. V Nemčiji sta seveda nastopila tudi včerajšnji zmagovalec Jure Aleš in Maša Štrakl, ki je na prvi tekmi sezone zasedla 16. mesto.


Jure Aleš, foto: FIS Telemark

Jure je začel odlično in po prvem teku zasedal vodilno mesto. Z dvema kazenskima sekundama je imel 0.28 sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Bastienom Dayerjem iz Švice, ki je tako kot rojak Nicolas Michel, prejel tri sekunde pribitka. Slednji je za našim smučarjem zaostajal 53 stotink sekunde.

Žal pa Juretu ni uspelo ponoviti uspeha izpred 24. ur. Ob skoku je namreč pristal predaleč in zgrešil vrata v nadaljevanju. Do zmage je piršel Michel, Dayerje bil tretji, mednju pa se je uvrstil francoski predstavnik Noe Claye.

V ženski konkurenci ni prišlo do presenečenj, rezultat na vrhu razpredelnice je bil celo identičen včerajšnjemu. Zmagala je Wenger-Reymondova, drugo mesto je osvojila Wyssova, tretje pa Zimmermannova. Maša je dan v Oberjochu sklenila na 17. mestu.


Maša Štrakl, foto: FIS Telemark

Jure Aleš: ''Začel sem kar v redu, v bistvu zelo dobro. Postavitev svojega trenerja sem dobro izkoristil in vodil. V drugo sem dal vse od sebe, a žal malce predaleč skočil, da bi potem v nadaljevanju lahko ujel druga vrata po skoku. Na žalost sem končal z ničlo. Me pa veseli dejstvo, da sem bil vodilen po prvi vožnji, kar kaže na dobro formo. To bom ponovno poskusil pokazati jutri na paralelcu.''

Na jutrišnjem in nedeljskem tekmovalnem programu so paralelni sprinti, v ponedeljek pa pride na vrsto disciplina klasik.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati: moški, ženske

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov