Uspešen nastop slovenske štafete v Oberhofu

15.01.2021


V nemškem Oberhofu je prišla na vrsto tretja moška štafetna preizkušnja v letošnji sezoni svetovnega pokala. Slovensko ekipo so tokrat sestavljali Miha Dovžan, Jakov Fak, Rok Tršan in Alex Cisar.


Miha Dovžan in Jakov Fak © Prezlc Photography

Miha je začel odlično in se v drugi krog podal kot šesti, po tem, ko je za nadaljevanje porabil pet nabojev. Žal pa na drugi postaji ni bil tako uspešen, saj je moral narediti kar tri poprave, kar je tudi botrovalo zdrsu na 20. mesto. Jakov se je na pot podal kot 19. Tako v streljanju leže, kot stoje, je za napredovanje porabil po šest strelov, zelo hiter tek, postavil je namreč peti čas, pa je Slovenijo popeljal na osmo mesto.

Rok je najprej izstrelil en dodatni naboj, na drugem postanku pa dva, kar je pomenilo, da je ekipa zadnjo predajo opravila kot deseta. Alex je za tem svojo nalogo zelo dobro opravil predvsem na strelišču, kjer je bil hiter in nenatančen le enkrat, pred zadnjima dvema kilometroma in pol pa je bil še vedno deseti. Pred prečkanjem ciljne črte ga je prehitel en tekmovalec, kar je pomenilo končno 11. mesto ter izboljšanje rezultata iz Kontiolahtija in Hochfilzna, kjer je ekipa zasedla dve 12. mesti.

Francoska ekipa je prišla do zmage, po tem, ko so njeni člani naredili šest poprav, drugi pa so bili Norvežani, ki so morali v en kazenski krog poleg tega pa opravili še štiri poprave. Za zmagovalci so zaostali 4,2 sekunde, medtem ko je tretjeuvrščena ekipa zaostala več kot minuto. To so bili Italijani, ki so zgrešili pet strelov.


Rok Tršan in Alex Cisar © Prezlc Photography

Uroš Velepec: ''Mislim, da smo s prikazanim lahko zadovoljni. Miha je nekoliko preveč zaostanka pridelal v stoje, ni bil zanesljiv, praktično se je reševal z zadnjim strelom, malo čakal in potem tudi izgubil kontakt. Minuta, ki jo je pridelal je mogoče malo preveč, računali smo na 40, 35 sekund. Kar je tekaško prikazal na sprintih je bil boljši, kot pa je danes pokazal. Jakov nas je, kot že mnogokrat, vrnil med žive, se pravi med deseterico, kjer se da potem teči z najboljšimi. Nenazadnje je bila to tudi dobra izkušnja za Roka in Alexa, da prideta na progo s tistimi najhitrejšimi in jih poskušata držati. Rok je svoje delo opravil rutinirano, malo mu seveda še manjka na teku. Mislim, da ima še pol minute ''lufta'', ko bo prišel v pravo formo. Tisto deseto mesto, ki smo ga držali, je bilo že več, kot smo pričakovali pred samo tekmo. Alex je potem tekel v skupini z nekim kontaktom, kjer je lažje teči in konec koncev v troboju s Fincem in Američanom potegnil srednjo slamico. Enajsto mesto na koncu je morda celo več od pričakovanj.''

Zvočna izjava (mp3)
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov