17. mesto za Faka, točke za Dovžana

13.01.2021


V Oberhofu v Nemčiji se je z moškim sprintom začela nova serija tekmovanj svetovnega pokala v biatlonu. Za nove stopničke in točke se je borilo 100 tekmovalcev, med njimi tudi slovenska četverica – Rok Tršan, Jakov Fak, Miha Dovžan in Alex Cisar.


Jakov Fak © Nordic Focus

Najboljši slovenski rezultat je pripadel Faku, ki je bil odličen na strelišču, saj je ob 10 zadetih tarčah postavil tudi 12. čas streljanja. Ob prihodu v cilj je zasedel četrto mesto, izkazalo pa se je, da so tekmeci, ki so startali za njim, v smučini hitrejši, kar je pomenilo, da je naš biatlonec osvojil 17. mesto.

Dovžan, ki je bil na streljanju v leže 100-odstoten, je bil na dobri poti za odlično uvrstitev. En zgrešen strel na drugem postanku je sicer pomenil, da je prišel do točk svetovnega pokala, a tudi uvrstitev na 37. mesto. Tršan, ki je moral v kazenski krog dvakrat in Cisar, ki je bil nenatančen trikrat, sta prišla na 90. oziroma 97. mesto.

Vsi trije najboljši so svojo nalogo opravili brez kazenskih krogov. Dolgo časa je prvo mesto zasedal Norvežan Sturla Holm Laegreid, drugo pa domačin Arnd Peiffer, vse dokler ni v cilj prišel še en Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je bil vnovič najhitrejši na progi.


Miha Dovžan © Prezlc Photography

Jakov Fak: ''Tekmo sem končal na 17. mestu, kljub temu, da sem bil na strelišču 100-odstoten in s tem nastopom sem zelo zadovoljen. Na progi sem žal bil prepočasen, da bi naredil boljši rezultat. Ni se vedno enostavno s tem sprijazniti, a tak je bil dan. Sam bi si seveda želel, da bi tekel boljše, kot na prejšnji tekmi in da bi bila ta uvrstitev z ničlo boljša. A to je to, dal sem svoj maksimum, to je telo zmoglo in žal je to dosti le za 17. mesto.''

Uroš Velepec: ''Jakov je ponoči slabo spal in se zbudil utrujen. Po jutranji gimnastiki je rekel, da je v redu, da bo startal. Tako je bilo tudi pričakovano, da danes na progi ni deloval tako eksplozivno, kot na tekmah pred tem. Vseeno je to dober rezultat, saj je špica zelo zgoščena. 17. mesto ni slabo. Dovžana moram pohvaliti, z enim zgrešenim strelom je v točkah, z ničlo bi bil okoli 25. mesta, kar je v bistvu njegov domet. Verjamemo, da še ima prostor za napredek, a je že nekje, kjer se počuti, tako kot je treba. Kar se tiče Tršana in Alexa, ne vemo točno, kaj se z njima dogaja. Organizem jima preprosto ne da iti hitreje in se mučita na progi. To ni povezano s treningom ampak mislim, da s Covid-om, ki sta ga prebolela. Zdaj nihata, en dan je bolje, drugi slabše. Treba bo premisliti in se spočiti po teh etapah in dvigniti formo za svetovno prvenstvo.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov