Bucikova 18., Slokarjeva 23. v Flachauu

12.01.2021


Avstrijski Flachau je gostil nočno slalomsko tekmo za ženske, peto v tej sezoni. Za stopničke in točke svetovnega pokala se je borilo 67 tekmovalk, med njimi tudi tri Slovenke – Ana Bucik, Meta Hrovat in Andreja Slokar.


Ana Bucik, foto: Gepa

Po uvodni vožnji je najboljše štiri smučarke ločilo 33 stotink sekunde, petouvrščena pa je za vodilno zaostajala več kot sekundo. Najboljši čas je postavila Mikaela Shiffrin iz ZDA, sledile pa so ji Švicarka Wendy Holdener, Slovakinja Petra Vlhova in Avstrijka Katharina Liensberger.

Bucikovi, ki se je na pot podala 23. po vrsti, je uspel soliden nastop, saj je zasedla 24. mesto, z 2.59 sekunde zaostanka za Shiffrinovo. Hrovatovi, ki je na zadnji slalomski tekmi v Zagrebu zabeležila 23. mesto in s tem tudi prve slalomske točke sezone, se načrti medtem niso uresničili, saj je odstopila po prvem vmesnem merjenju časa. Dobro pa se je ponovno odrezala Slokarjeva, ki je s startno številko 52 za vodilno zaostala 2.28 sekunde in s tem postavila 18. čas voženj.

Naša prva finalistka na startu je začela odlično in v zgornjem delu proge povečala vodstvo pred vodilno smučarko v cilju, na sredini proge pa ji je napaka vzela nekaj desetink, zaradi katerih je prišla v cilj s takrat drugim časom.

Tako kot Ana je tudi Andreja v drugo začela zelo napadalno. Odlično smučanje na začetku ji je prineslo povečanje prednosti, žal pa se je tudi njej pripetila napaka, ki je končnemu času dodala več kot sekundo. Ob prihodu v ciljno areno je zasedla deveto mesto.

Shiffrinova je prišla do zmage, domačinka Liensbergerjeva se je povzpela na drugo mesto, Holdenerjeva pa je zdrsnila na tretje. Bucikova je z 18. mestom prišla do letos tretjega kompleta slalomskih točk, Slokarjeva, ki je končala kot 23. pa se je veselila svojih prvih v karieri.


Andreja Slokar, foto: Gepa

Ana Bucik: ''Vesela sem, da sem po dveh ničlah ponovno odpeljala dve vožnji. Zagotovo sploh v prvi ni bilo dovolj sproščenosti in napadanja, v drugi je bilo nekoliko bolje, a še vedno ne tako, kot bi si želela. Bo pa za naprej sigurno lažje, zdaj v bistvu sledi eno veleslalomsko obdobje, potem bo pa spet nekaj drila na slalom smučeh.''

Andreja Slokar: ''Današnja tekma je super, super pogoji in super vidljivost, super postavitev, meni pisana na kožo. Na žalost sem prvi tek odsmučala preveč previdno, drugi tek pa ne vem, čez prelomnice nisem šla tako suverena, kot bi lahko bila. Tam sem tudi naredila največ napak. Glede na rezultate in glede na to, kako smučam, nisem še tako samozavestna, kot bi marsikdo pričakoval. Dostikrat podvomim v svoje odločitve, tudi če grem na vse ali nič. Moja naloga zdaj je samo to, da izničim te napake in začnem malo bolj zaupati v sebe, v kar znam.''

Smučarke se bodo zdaj preselile v Kranjsko Goro. 57. tekmovanje za Zlato lisico, dve veleslalomski tekmi svetovnega pokala, bo gostila proga Podkoren, na kateri bodo naše barve branile Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Ilka Štuhec, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Zvočna izjava (mp3)
Ana Bucik >>>
Andreja Slokar >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov