Vindišarjeva in Dovžan uspešna v Oberhofu

10.01.2021


Oberhof je gostil še zadnjo preizkušnjo tega konca tedna. Biatlonke in biatlonci so se v Nemčiji pomerili na mešani štafeti dvojic svetovnega pokala, s 24. ekipami pa sta se pomerila Nika Vindišar in Miha Dovžan.


Nika Vindišar in Miha Dovžan © Prezlc Photography

Nika je s prvim delom naloge opravila zelo dobro, saj je morala izstreliti le en dodaten naboj skupaj s 14. časom teka pa je prvo predajo naredila na 12. mestu. Miha je nato zgrešil le enkrat in sicer na prvem postanku, tako da je zadržal mesto iz prejšnje predaje.

Drugi nastop Vindišarjeve je bil prav tako dober. Eno popravo je morala narediti pri drugem streljanju, nekoliko počasnejši tek pa je pomenil, da je Slovenija zdrsnila na 15. mesto. Dovžan se je v drugo odrezal še bolje in s popolnim strelskim izkupičkom napredoval na 12. mesto, ciljno črto pa je prečkal 13. po vrsti.

Do zmage sta prišla predstavnika Francije Julia Simon in Emilien Jacquelin, Švedska oziroma Hanna Oeberg in Sebastian Samuelsson sta bila druga, na tretje mesto pa sta se uvrstila Tiril Eckhoff in Johannes Thingnes Boe iz Norveške.

Andreja Mali: ''Lahko rečem, da je bil za nas uspešen dan. Na prvi tekmi sta obe punci na strelišču naredili solidno, Nina celo odlično, a je bila malo prepočasna na progi. Tudi fanta sta bila strelsko zelo dobra. Na posamičnih mešanih štafetah sta tako Nika kot Miha naredila odličen nastop. Niki, ki ima malo izkušenj v svetovnem pokalu, lahko rečem le kapo dol. Strelsko je bila hitra in učinkovita. Rezultatsko pa je tudi zelo zadovoljivo.''

Uroš Velepec: ''Kljub vsemu moramo biti zadovoljni, v mešani štafeti je tekla samo ena standardna članica štafete, Polona. Nina ne teče štafet, niti Rok ali Alex. Planirani so seveda Lea, Klemen in Jakov. Kar se tiče ''singla'', smo kar dobro zadeli, oba sta opravila vrhunsko. Mogoče je treba še nekaj dodati na teku in bomo čisto zraven. Tudi zaostanek ni velik, vemo da je proga ekstremno težka, 500 metrov klanca, 500 metrov spusta, spet 200 klanca in ravnina do strelišča. Moramo biti zadovoljni, v končni fazi so to dobre uvrstitve, pri ''singlu'' smo bili celo v prvi polovici uvrščenih, kar je za mlado Niko in Miho kar lepa potrditev dela in upam, da bomo v tem tempu nadaljevali.''

Zvočna izjava (mp3)
Andreja Mali >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov