TDS: Najboljši vzpon Lampičeve, skupno 15., v šprintu tretja

10.01.2021

Anamarija Lampič je z nasmehom na obrazu končala 15. Tour de Ski. Vzpon na Alpe Čermis je pretekla kot 28., kar je prineslo končno 15. mesto v skupnem seštevku in 3. v seštevku točk.

Anamarija Lampič po koncu 15. Tour de Skija © SloSki

Po včerajšnjem 9. mestu v sprintu je bilo danes bolj malo možnosti, da Anamarija Lampič ubranil lansko rdečo majico za najboljšo šprinterko na turneji. Danes je bilo na voljo še 30 točk, a že na prvi točki, na 2,5 km je bilo jasno, da bo najboljša šprinterka turneje tokrat Linn Svahn, ki je ob pomoči preostalih Švedinj dobila prvi šprint, Lampičeva pa je bila četrta. Nato je malce popustila in se lotila vzpona na Alpe Čermis. Tokrat ji je šlo precej bolje kot lani, v cilj je pritekla na 28. mestu z zaostankom 2 minut in 46,6 sekund za zmagovalko Ebbo Andersson. Slednja je zmagala z 9,5 sekundami prednosti pred skupno zmagovalko turneje, Jessie Diggins, tretja je bila danes Francozinja Delphine Claudel, ki je zaostala 32,6 sekund, skupno pa je na tretje mesto prišla Anderssonova.

Lampičeva je ubranila skupno 15. mesto, na tej poziciji je bila namreč tudi pred današnjo tekmo, v seštevku točk pa je zasedla 3. mesto. "Danes sem še bolj vesela kot lani, ne glede na to, da sem lani dvakrat zmagala in zmagala v seštevku šprinta. Letos sem tretja v šprintu, 15. skupno in veliko boljše predstave na razdalje in to me veseli! Grem pozitivno naprej. Turneja je bila nad mojimi pričakovanji!" je bila danes povsem drugačne volje Lampičeva. Glavni trener reprezentance, Nejc Brodar, je dodal: "Mislim, da moramo biti zadovoljni, predvsem s 15. mestom. Danes je Ana naredila vrhunski tek v klanec, čeprav vedno poudarja, da ji ta tek ne leži. Mislim, da v prihodnje bo lahko računala tudi na dobre teke v klanec. Prvi cilj, ubranitev rdeče majice ni bil izpolnjen, a kljub vsemu je tretje mesto vrhunski rezultat. Ana je zraven in jaz sem zadovoljen."

Prihodnji konec tedna ni tekem svetovnega pokala, naši bodo izpustili tudi tekme v Lahtiju, vrnili pa se bodo čez tri tedne na tekme na Švedskem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov