Slovenska mešana štafeta 17. v Oberhofu

10.01.2021


Po dveh sprinterskih in dveh zasledovalnih preizkušnjah svetovnega pokala je v nemškem Oberhofu prišel na vrsto še dan štafet. 23 reprezentanc se je najprej pomerilo na mešanih štafetah, slovensko ekipo pa so sestavljali Polona Klemenčič, Nina Zadravec, Rok Tršan in Alex Cisar.


Polona Klemenčič in Nina Zadravec © Prezlc Photography

Polona je s prvim strelskim nastopom opravila brezhibno, v drugo je morala narediti tri poprave, s 17. časom teka pa je štafeto predala kot 18. Nina je šla na prvem postanku po stopinjah Klemenčičeve in bila prav tako 100-odstotna, s čimer je obdržala 18. mesto, na drugem pa se je odrezala še nekoliko bolje, saj je tarče pokrila s samo enim dodatnim nabojem.

Rok se je na 6-kilometrsko pot podal kot 19. Za 10 pokritih tarč je potreboval prav toliko nabojev, s 17. časom teka pa je Sloveniji priboril eno mesto. Alex je pred prvim streljanjem, na katerem je zgrešil enkrat, napredoval za eno mesto, na 17., po odličnem zadnjem streljanju pa se je na tem mestu tudi obdržal. Slovenija je bila na koncu ena izmed štirih ekip, ki je morala na strelišču narediti le 5 poprav.


Rok Tršan in Alex Cisar © Prezlc Photography

Boj za zmago je bil neodločen prav do konca. Latipov je v zadnjem krogu ugnal Norvežana Laegreida in Rusiji prinesel zmago, medtem ko se je tretjega mesta veselila ekipa Francije.

Izjavi Andreje Mali in Uroša Velepca >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov