Hadalin na veleslalomu znova med trideseterico

09.01.2021


Smučarji so se v Adelbodnu vrnili na progo Chuenisbaergli in se pomerili na novi veleslalomski preizkušnji svetovnega pokala. Tako kot pred 24. urami je naše barve branil Štefan Hadalin, ki je včeraj z 19. mestom prišel do svoje druge najboljše uvrstitve v tej disciplini.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Odlične pogoje v Švici je s startno številko 1 najbolje izkoristil domači predstavnik Loic Meillard, ki je s časom 1:09.38 postavil merilo za vse tekmece. S tremi desetinkami sekunde zaostanka se mu je najbolj približal včerajšnji zmagovalec Francoz Alexis Pinturault, še 4 desetinke dlje pa je za prvo vožnjo potreboval Švicar Marco Odermatt.

Štefan je tudi tokrat poskrbel za dober nastop. S startno številko 47 je bil na polovici poti celo na 15. mestu, težavnejši spodnji del proge pa mu je h končnemu času nato dodal še nekaj desetink. Zaostanek 2.73 sekunde ga je ob prihodu v cilj popeljal na 25. mesto, kar je bila tudi končna uvrstitev po prvem teku.

Našemu smučarju drugi nastop ni uspel po željah. Večjo napako, po kateri je precej zašel z idealne smeri, je naredil že v zgornjem delu proge, ob prečkanju ciljne črte pa se je ob njegovem imenu izpisalo šesto oziroma zadnje mesto.

Z najboljšim časom finala je do zmage prišel Pinturault, iz petega se je na drugo mesto prebil Hrvat Filip Zubčić, Meillard pa je zdrsnil na tretje. Hadalin je dan sklenil na 29. mestu.

Štefan Hadalin: ''Ponovno so točke. S prvo vožnjo sem zelo zadovoljen, mislim, da sem spet prikazal nekaj dobrega, pokazal, da lahko smučam z najboljšimi. V drugi vožnji se mi je v zgornjem delu naredila velika napaka, ki me je stala ogromno časa. Potem do cilja nekako nisem sestavil prave vožnje in pravih občutkov, ki bi mi prinesli neko hitrost. Tako da z drugo vožnjo nisem najbolj zadovoljen. A na koncu so vseeno točke. Vem, da me jutri znova čaka dosti zahtevna tekma, dolg slalom, ciljna strmina. Nekaj izkušenj imam, tako da se bom danes poskusil spočiti in jutri kar se da dobro odsmučati.''

Klemen Bergant: ''Štefan je znova prišel v drugi tek, kar ni samo po sebi umevno z visoko startno številko. Tudi njegova zgodovina veleslalomskih uvrstitev v drugi tek ni tako pogosta, tako da smo s tem zadovoljni. Drugi tek mi ni ratal, že v zgornjem delu je naredil napako, potem pa nikakor ni našel ritma. Šlo je bolj za preživetje, da se je pripeljal do dol. Jutri ima Štefan slalom, tekmoval bo tudi Dvornik. Za Štefana je zelo pomembno, da je dva dni smučal po tem terenu, da je videl kakšen je sneg. S serviserjem bosta lahko dobro naredila opremo za jutri. Želim si, da bi jutri naredil dva dobra teka, na nivoju, ki ga je trenutno sposoben. Včerajšnji dan je bil tak, seveda v veleslalomu, torej dva enakovredna teka. Vemo pa, da je bil letos v določenih tekih že zelo konkurenčen. Bo pa jutri težka tekma, dolga, se je veselimo.''

Zvočna izjava (mp3)
Štefan Hadalin >>>
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov