12. mesto za Faka na prvi tekmi v Oberhofu

08.01.2021


Na drugi tekmi dneva v Oberhofu v Nemčiji smo spremljali štiri slovenske biatlonce. Na sprintu svetovnega pokala so se s 102. tekmovalcema pomerili Miha Dovžan, Jakov Fak, Rok Tršan in Alex Cisar.


Jakov Fak © Prezlc Photography

Naši fantje so s prvim streljanjem opravil z odliko, saj so vsi po vrsti pokrili po pet tarč. Dovžan je v drugo zgrešil deveti in deseti strel, s solidnim tekom pa si je na koncu le priboril nastop na zasledovalni tekmi, saj je zasedel 56. mesto.

Naš glavni adut je bil dobro na poti do novega vrhunskega rezultata, osmi strel dneva pa ga je od tega oddaljil. Fak je bil v zadnjem krogu nato hitrejši, postavil je namreč osmi čas, ki mu je prinesel uvrstitev na še vedno zelo dobro 12. mesto.

Tršan in Cisar sta se izkazala tudi na drugi strelski postaji, na kateri sta bila znova 100-odstotna, žal pa so jima proti koncu nekoliko pošle moči. Alex je zasedel 75. mesto, s čimer je prišel do najboljšega rezultata na tekmah svetovnega pokala, Rok pa je bil 78.

Prva tri mesta so zasedli norveški biatlonci. Enemu zgrešenemu strelu navkljub je do zmage prišel Johannes Thingnes Boe, ki je brata Tarjeia ugnal za 10.8 sekunde, tretji pa je bil Sturla Holm Laegreid, ki je tako kot drugouvrščeni zadel vseh deset tarč.


Miha Dovžan © Prezlc Photography

Jakov Fak: ''Današnja tekma se je končala z 12. mestom z eno minuto in približno 5 sekund zaostanka za vodilnim, kar načeloma ni tako slaba pozicija za jutri. Bo pa treba biti bolj zanesljiv na strelišču, saj sem danes na streljanju v stoje zgrešil tretji strel. Škoda, saj je bilo narejenega malenkost preveč pritiska in sem sprožil prezgodaj. A mislim, da jutri lahko odpravim te napake in da bo počutje v redu.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov