Hadalin v Adelbodnu na 19. mestu

08.01.2021


Moški del karavane svetovnega pokala se je preselil v švicarski Adelboden, kjer je bil na sporedu prvi izmed dveh veleslalomov. Tokrat je bil na startu le en slovenski predstavnik, Štefan Hadalin. Naš najboljši smučar v tej disciplini žal ni uspel braniti lanskoletne zmage na tem prizorišču, saj je zaradi bolečin v hrbtu že odpotoval domov.


Štefan Hadalin, foto: gepa

Francoz Alexis Pinturault je imel po prvem teku lepo prednost pred zasledovalci. Domači predstavnik Marco Odermatt je na drugem mestu namreč zaostajal 0.96 sekunde, Hrvat Filip Zubčić pa je za vožnjo potreboval še dodatno stotinko sekunde.

Štefan se je na pot podal 52. po vrsti in lovil svoj prvi letošnji nastop v finalu. Njegov načrt se je tokrat uresničil, saj je prikazal zelo dobro smučanje, predvsem v srednjem delu proge, kjer je imel celo 12. najboljši čas. Ob prihodu v cilj je nato zasedel 20. mesto z 2.60 sekunde zaostanka za Francozom.

Tudi drugi tek je prinesel dober nastop Hadalina, ki se je pogumno spopadel z zahtevnim terenom. Vseeno se je v vožnjo prikradlo nekaj napak, zaradi katerih so šle po zlu desetinke, ki so vodile do tega, da je ob prihodu v cilj zasedel peto mesto.

Pinturault je na koncu odbil napade tekmecev in prišel do zmage, Zubčić pa je na tretje mesto izrinil Odermatta. Hadalin je s 15. časom finala pridobil eno mesto in bil 19., s čimer je prišel do svojega drugega najboljšega rezultata v tej disciplini.

Štefan Hadalin: ''Glede na to, kako sem odpeljal prvo vožnjo, sem si v finalu želel to vsaj ponoviti oziroma odpeljati tisti spodnji del še bolje. Ni mi uspelo, a kljub vsemu sem danes zelo zadovoljen s svojim smučanjem.''

Klemen Bergant: ''Žan je že pred tremi dnevi začutil te bolečine v hrbtu, to se mu je pred dvema sezonama zgodilo že dvakrat. Že od takrat vemo, da lahko to traja od sedem dni do dveh tednov. Pomagal nam je tudi hrvaški fizioterapevt in skupaj z našim sta poskusila narediti vse. A ko je bil na ogrevalki smo videli, da danes ni možno. Vedeti moramo, da če v tej konkurenci, ki je trenutno v moški smučariji, nisi 100-odstoten, lahko kar pozabiš na dober rezultat. Je hudo, prav zaradi tega, ker sta tu dva veleslaloma in ker je Žan lani tu zmagal. Po drugi strani pa je Hadalin naredil zelo dobro tekmo, oba teka. Z najvišjo startno številko je prišel v drugi tek. Tudi v drugem je dobro smučal, tekmoval, a jasno, bilo je par napak v spodnjih delih. Vedeti moramo da Štefan tu še ni bil v cilju veleslaloma, da je zmeraj končal že bolj zgoraj. Danes je naredil dva dobra teka, naredil je dobro tekmo in danes je lahko zadovoljen.''

Zvočna izjava (mp3)
Štefan Hadalin >>>
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov